Hjem Historier fra livet Måtte legge ut for kollega på restaurant – når hun ber om å få pengene tilbake renner det inn giftige meldinger

Måtte legge ut for kollega på restaurant – når hun ber om å få pengene tilbake renner det inn giftige meldinger

En kvinne som lever fra lønning til lønning ble lurt til å betale for en kollegas måltid. Da hun ba kollegaen om å betale henne tilbake rant det inn ubehagelige tekstmeldinger.

Kvinnen er i full jobb, men har minstelønn. Så det å spise ute er noe hun sjelden gjør. Men en kveld bestemte hun seg for å unne seg en tur på restaurant sammen med en av kollegene sine.

Da de kom til restauranten viste det seg at den andre kvinnen hadde glemt lommeboken sin og insisterte på at kvinnen som nå har delt historien på Reddit skulle legge ut for henne. Hun lovet imidlertid å betale tilbake for forretter, hovedretter, drinker og desserten hun bestilte.

Tre uker etter kalte kollegaen henne for en «stalker» som «fikk henne for***a» ved å stadig kreve å få betalt tilbake pengene hun hadde lagt ut da de var på restaurant.

«For noen uker siden bestemte jeg meg for å spise middag med en kollega. Jeg går sjelden, eller aldri, ut for å spise siden det er så dyrt, men jeg bestemte meg for å unne meg selv en tur på restaurant. Kollegaen min bestilte forretter til seg selv, flere drinker, en stor middag og til og med dessert», skriver kvinnen på Reddit forumet.

Hun forteller videre at de hadde en hyggelig middag, men at det endret seg når det var på tide å betale for maten.

«Vi skulle bare betale for maten vår, men hun hadde beleilig nok glemt lommeboken sin og satt der og stirret på meg. Jeg er kanskje en vanskelig person, men jeg ville ikke dekke maten hennes fordi det var mer enn jeg hadde råd til», forklarer hun og fortviler.

Hun sier videre at det ble en veldig merkelig situasjon, men at kollegaen hennes lovet å betale henne tilbake. «Så for å runde av kvelden tok jeg regningen hennes også, og forventet å få betalt tilbake pengene», sier hun.

Videre forklarer hun at kollegaen hennes alltid er ute på fancy restauranter og drar på en rekke helgeturer. Men hver gang hun har bedt om å få tilbake pengene kollegaen skylder henne, har hun hatt en unnskyldning for hvorfor hun ikke kan betale.

«Jeg tjener knapt nok til å overleve, og det å være i minus på grunn av henne har forårsaket mye angst, og jeg føler meg som en idiot,» skriver den fortvilte kvinnen i forumet.

Av tekstmeldingene hun har delt bilder av, fremgår det at kollegaen hevder at hun vil overføre pengene «neste uke» når hun får lønn.

«Ting har vært helt sprøtt i det siste, og jeg har alt mulig annet dr*tt som må prioriteres og som jeg må bruke pengene mine på,» sier kollegaen i en av meldingene.

Kollegaen sier videre «Jeg har allerede fortalt deg at jeg skal betale deg tilbake, dette irriterer meg. Jeg er ferdig med å snakke med deg».

Kvinnen som la ut for middagen fortviler og lurer på hva hun han gjøre. Leserne på Reddit-forumet har sympati med henne, og synes det kollegaen har gjort er veldig ufint.

Men en av leserne har et utradisjonelt forslag: «Hvis hun legger ut hvor hun skal ut på forhånd, ville jeg dukket opp, blitt med henne og hvem hun nå enn er sammen med, bestille et stort måltid som tilfeldigvis koster det hun skylder, og så til slutt si «Å, kjære vene, jeg glemte lommeboken min. Jeg antar at du må betale for min som jeg gjorde for din for flere UKER SIDEN.». Deretter ville jeg takket for meg og gått før hun har mulighet til å si nei.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com