Hjem Historier fra livet Matthew (25) hadde seks måneder igjen å leve – så gikk han ned 270 kilo

Matthew (25) hadde seks måneder igjen å leve – så gikk han ned 270 kilo

Del
X

Matthew Houser fra Bristol i Virginia i USA, har alltid vært stor, og han har alltid slitt med overvekt. I kjølvannet av vekten, har han også slitt mye med depresjoner og lav selvtillit. Da han nylig ble innlagt på sykehuset, fikk han beskjed av legene om at han bare hadde seks måneder igjen å leve.

«Jeg lå rett og slett på dødssengen. Jeg tenkte, vel, det var det. Jeg kan likeså godt begynne å planlegge begravelsen min», sier Matthew til News 5, ifølge The Mirror.

Matthews helse hadde lenge vært dårlig. Han veide 360 kilo da han ble innlagt på sykehuset for en hel drøss med overvekt-relaterte helseproblemer. Legene var veldig tydelige i sin tale: «Hvis du ikke går ned i vekt snart, så dør du. Du lever ikke lenger enn maks seks måneder.»

Foto: Privat

Det kunne ikke ende sånn

25-åringen har slitt med overvekt helt siden han var et barn. I tillegg har han slitt mye med depresjon og angst. Men etter å ha planlagt begravelsen sin, fant Matthew ut at det ikke kunne ende sånn. Han bestemte seg for å ta tak i livet sitt og endre matvanene drastisk.

«Plutselig en dag lå jeg på sykehuset, og da bare klikket det. Du må gjøre noe, du må endre livet ditt», sier han.

Foto: Privat

Familien kjenner han ikke igjen

Matthew begynte å føre en dagbok over alt han spiste. Han begynte også å trene, og etter kort tid var han oppe i to timer med trening, seks dager i uken.

Etter mindre enn tre år, han Matthew redusert vekten sin med 270 kilo. Nå forteller han at familie og venner har problemer med å kjenne han igjen. Han har endret utseendet sitt totalt.

Foto: Privat

Matthew forteller videre at han elsker det nye livet sitt. Alt har blitt enklere, og nå tør han ha øyekontakt med folk han møter.

Nå deler han historien sin, og håper han kan inspirere andre til å gå i hans fotspor.

«Det kommer til å bli tøft. Men du kan klare det», sier han.

LES OGSÅ: Gikk ned 105 kilo. «Jeg er for ung til å dø.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com