Hjem Historier fra livet Mattias (30) fikk hjertestopp under løpeturen. Var død i 14 minutter: – Anna reddet livet mitt

Mattias (30) fikk hjertestopp under løpeturen. Var død i 14 minutter: – Anna reddet livet mitt

Svenske Mattias Marffy skulle ut og løpe på kvelden. Han tok på seg treningsklær, og knytet løpeskoene. Det siste han husker, er at han kastet søppelet på veien ut.

Mattias kom ikke langt før hjertet hans plutselig stoppet. Flere mennesker strømmet til. Blant annet Anna Fahlbrink. Hun jobber som ambulansepersonell, og tok øyeblikkelig kontroll over situasjonen.

– Jeg så en person som stod på kne og gjorde hjertekompresjoner på den som lå nede. Jeg skjønte med en gang at det var snakk om hjertestopp, sier Anna til svenske Aftonbladet.

– En annen kvinne gjorde kompresjonene, og jeg tok innblåsningene, sier hun videre.

Foto: privat

– Anna reddet livet mitt

Etter 12 minutter, kom ambulansen. Anna informerte kollegene sine, og selv om hun ikke var på jobb, tok hun frem hjertestarteren og koblet den til Mattias bryst.

– Etter to minutter, slo hjertet hans i rett rytme igjen og han begynte å puste selv, sier Anna.

Mattias ble så kjørt til sykehuset. Etter et par uker, fikk han reise hjem igjen med innoperert hjertestarter.

– Anna reddet livet mitt. Og så er jeg takknemlig ovenfor sykehuset som tok hånd om meg og som har vært veldig snille, sier Mattias.

Foto: privat

Livet er skjørt

Anna har i ettertid skrevet om den dramatiske hendelsen på Facebook:

«For nøyaktig en uke siden var jeg tilfeldigvis ute og gikk tur i Pildammsparken. Der møtte jeg og noen andre på Mattias, en helt vanlig 30 år gammel gutt, som var ute på sin vanlige løperunde. Hjertet hans hadde stoppet, og vi begynte med hjerte- og lungeredning. Vi reddet livet hans, og han overlevde uten varige men», skriver hun, og fortsetter:

«I jobben som ambulansepersonell, redder man liv nesten hver dag. Men å være uten sin grønne uniform er noe helt annet. Det finnes ingen ord som kan beskrive hvordan det er å få mulighet til å gi Mattias tilbake til hans fantastiske familie. Man innser hvor skjørt livet er, og hva som faktisk betyr noe. Og takknemligheten over at det finnes så fine medmennesker rundt en.»

Foto: Anna Falbrink / Facebook

LES OGSÅ: 8-åring ble gjenopplivet etter trafikkulykke – forteller usannsynlige detaljer om himmelen til sin mor

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com