Forsiden Nyheter Mattis (18) hylles for sin sterke låt, skrevet til kamerat som avsluttet...

Mattis (18) hylles for sin sterke låt, skrevet til kamerat som avsluttet livet sitt

-

Nylig var det verdensdagen for psykisk helse, og temaet i år er «Vær raus». Og med det menes det også at det er viktig å bry seg om hverandre – på godt og vondt.

En av dem som har kjent på følelsen av tøffe utfordringer er Mattis Karterud fra Fredrikstad, som hadde en venn som begikk selvmord for et halvt år siden. For å sette ord på følelsene ved vennens død har Mattis skrevet en sang om hendelsen, en sang han fremførte på MOTs Ildsjelsamling tidligere i september.

Mattis (18) synger om et sterkt budskap. Foto: Youtube

Mens tårene trillet nedover kinnet til 18-åringen var det ikke en eneste i salen som ikke lot seg berøre av det triste øyeblikket.

MOT har i ettertid publisert en video av fremføringen, nettopp får å sette fokus på psykisk helse, og at det ikke er alle som sliter som forteller om det. Man må være oppmerksom, og gjerne spørre vennene sine hvordan de har det.

Selv skriver MOT på Facebook

«Noen ganger byr livet på tøffe utfordringer. Det ble et sterkt øyeblikk på MOTs Ildsjelsamling da Mattis fortalte den triste historien om kompisen som valgte å ende sitt eget liv. «Fag og karakterer, det man før følte var så utrolig viktig, betydde plutselig ingen verdens ting,» fortalte Mattis før han framførte sangen han hadde skrevet for å bearbeide følelsene sine etter å ha mistet en av sine gode venner.

I samråd med Mattis har vi valgt å dele denne videoen for å øke bevissthet rundt psykisk helse. Å vite hvordan andre rundt oss egentlig har det innvendig, kan være umulig å oppdage. Lytt derfor til budskapet til Mattis i denne sangen: «Si hei, vær en venn, ta vare på hverandre i en samlet gjeng!»

Hvis du er en av de som synes livet er tungt og vanskelig, vit at du ikke er alene. Snakk med noen du stoler på, eller ring en hjelpetelefon. Det er mange som ønsker å hjelpe deg!»

Du kan selv se videoen nedenfor, og del den gjerne slik at flere blir oppmerksomme på viktigheten om å være åpne rundt dette med psykisk helse.

LES OGSÅ
Bussjåføren kastet av elev og har en klar beskjed til foreldrene: Vi skal ikke behøve å oppdra deres barn
LES OGSÅ
Svensk politi advarer mot ny trend : dop kamufleres som godteri

Populært

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.