onsdag, august 12, 2020

Maud Angelica Behn (16) mottok pris for sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord

Mest lest nå

Maud Angelica hedret med pris torsdag kveld.

Da det ble kjent at Ari Behn tok sitt eget liv var det mange som spesielt tenkte på hvordan familien til Ari, og ikke minst barna hadde det. Datteren, Maud Angelica Behn (16) holdt en minnetale under bisettelsen hvor hun satt ord på nettopp hvordan hun og familien tok dødsfallet. Talen hennes ble hyllet av det norske folk.

I talen sin sa hun blant annet:


«Du har vært psykisk syk i mange år. Vi tenker ofte at vi burde vært der mer for deg, men vet også at vi ikke kan tenke slik.

Det er ikke vår feil. Vi kan ikke klandre oss selv. Ditt selvmord er ingen sin feil. Det er som en dødelig sykdom. Pappa må ha følt at han var så sliten at det ikke var noen utvei.

Men det finnes alltid en utvei, selv om det ikke føles slik. Det er folk der ute som vil hjelpe. Alle i denne verden fortjener kjærlighet og glede. Det gjør du også.

Folk er bare glade for å hjelpe og vil gjerne det. Det er så mange mennesker der ute som er så glade for at du er i livet deres, aldri tenk at det er bedre om du går bort, det er så uendelig feil.»

Dine sterke ord 

Og det var nettopp denne talen juryen la vekt på da de torsdag kveld overrakte henne prisen. I begrunnelsen deres står det:

«I din sorg velger du å dele. Dine sterke ord treffer oss alle med stor kraft. Du åpner hjertet ditt og retter blikket også mot andre. Du setter ord på smerten og formidler håp. Det ligger et stort hjertelag ved å bruke kirkerommet, media og den offentlige siden i det aller mest private til å snakke om psykiske lidelser og hvor viktig det er å be om hjelp.

Du er opptatt av at selvmord ikke er en løsning og at selv i livets mørkeste øyeblikk finnes det en annen utvei. Med dine ord formidler du et budskap som gjør en forskjell.»

Maud Angelica fikk prisen overlevert av psykologspesialist Camilla Heggland og psykologspesialist Karoline Lindquist. Foto: Prinsesse Märtha Louise

En virkelig fortjent pris som må føles veldig støttende for Maud Angelica i denne vanskelige perioden. Trykk gjerne på deleknappen om du synes dette var fortjent! 

130,383FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter