mandag, april 12, 2021

Maud Angelica kåret til Norges modigste kvinne: -Jeg ville bruke muligheten til noe bra

Mest lest nå

Siden jeg er en del av kongefamilien ville jeg bruke den muligheten og posisjonen til noe bra, sier Maud Angelica Behn som nylig ble kåret til Norges modigste kvinne

Maud Angelica Behn var kongeparets første barnebarn. Alle har visst om henne siden hun ble født, men det var først i 2020 hun trådte tydeligere frem og viste det norske folk hvem hun er. 

Faksimile: Instagram

Da Maud holdt den gripende minnetalen i farens begravelse hadde sekstenåringen selv nettopp mistet sin far. Hun hedret Ari, men rettet også søkelyset mot psykisk helse. 


Kong Harald har selv berømmet barnebarnet for talen.

– Det var sterkt å høre den. Jeg hadde ikke hørt den på forhånd, men visste hun skulle gjøre det. Hun hadde holdt talen for en liten krets ved båren da den sto på Ullevål sykehus. Der var ikke jeg, skriver kong Harald i følge NRK i den nye boken «Kongen forteller».

Videre skriver han at han ikke kunne greid det samme selv. 

– Det var en sterk tale. Jeg var stolt over henne. «At hun greier det,» tenkte jeg. Det hadde ikke jeg greid.  

Da kvinnemagasinet Tara kåret årets modigste kvinne ble det den nå 17 år gamle Maud som vant prisen. 

Følgerne hennes på Instagram har lenge kunnet følge med på Mauds kunst. Og i Ari Behns begravelse delte hun en skisse av faren, slik at hele det norske folk fikk bli litt mer kjent med talentet hennes mens andre også sjekket ut det nye casino 2021.

Nå åpner hun mer opp.

– På denne kontoen har jeg vanligvis fokusert mer på kunsten min, enn på hvem jeg er i det virkelige liv. Men til alle som ikke vet hvem jeg er, la meg endelig få introdusere meg selv! Mitt navn er Maud Angelica Behn! Faren min er Ari Behn og moren min er Märtha Louise! I går vant jeg prisen for årets modigste kvinne i Norge! Jeg vant den fordi jeg holdt en offentlig tale i pappas begravelse i januar (den var offentlig fordi han er en kjent forfatter/kunstner i Norge) hvor jeg tok farvel og hedret ham, men jeg snakket også om psykisk sykdom og ba folk om å be om hjelp, skriver Maud på Instagramkontoen sin

– Siden pappa tok sitt eget liv hadde jeg et spesielt perspektiv. Siden jeg er en del av kongefamilien ville jeg bruke den muligheten og posisjonen til noe bra! Og også for å få verdi ut av sorgen jeg og min familie gikk gjennom og for å hjelpe noen andre! Forhåpentligvis kan det gjøre at noen der ute kan unngå den realiteten jeg og min familie måtte oppleve! Eller at de føler seg mindre alene hvis de allerede har gått gjennom det samme, sier den modne syttenåringen. 

Hun fortsetter innlegget med å si at «Jeg kan ikke beskrive eller uttrykke hvor mye dette betyr for meg! Og hvor jeg setter pris på ros, kjærlighet og støtte! Jeg er så takknemlig for at jeg klarte å oppnå noe og hjelpe andre mennesker! Jeg er bare helt målløs! Tusen takk til alle for alt»

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter