Hjem Kjendisnytt Maud Angelica lar lokkene falle – donerer bort håret

Maud Angelica lar lokkene falle – donerer bort håret

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Maud Angelica Behn har lenge markert seg som en ung kvinne som bryr seg om medmennesker. I forbindelse med 20-årsdagen sin har Maud gjort som Funkygines datter, Filippa, og tatt et aktivt grep for å hjelpe andre.

For et par år siden skrev vi om Olivia som mistet håret da hun var 4 år. Hun ar sykdommen alopecia, som gjør at man mister alt håret.

Mange tror Olivia har kreft, fordi de ikke kjenner til alopecia. Men de spør henne sjelden rett ut hvorfor hun ikke har hår.

– De spør ikke. De bare snakker bak ryggen min. Og da er det mye bedre at de bare spør hva det er, har Olivia uttalt i et intervju med God Morgen Norge.

Maud gjør som Funkygines datter

Olivia har hatt mange parykker opp gjennom årene, som hun har brukt når hun har følt for det.

Datteren til Jørgine Massa Vasstrand, Filippa, er omtrent like gammel som Olivia. Hun fikk stor oppmerksomhet etter at hun valgte å barbere hodet og donere håret til noen som trenger det. Da Jørgine la ut et innlegg der hun spurte hva de burde gjøre med håret, var Oda Molstad, leder av Alopecia foreningen, raskt på banen.

– Det er mange som lurer på hva man gjør med håret om man har lyst til å donere det. Og da tok vi kontakt og sa at Olivia hadde veldig lyst på det håret og at vi hadde lyst til å lage en parykk ut av det, sa Oda.

Olivia, som er stor fan av Funkigine, kunne fortelle til Romerikes Blad at hun hoppet rundt i stua av glede da hun hørte hun skulle få Filippas lange lokker.

Deler hårklippen på TikTok

Nå har Maud Angelica Behn valgt å gjøre som Filippa. I en video hun har delt på TikTok, som først ble omtalt av VG, ser vi Maud telle ned til 20-årsdagen sin. Det var nemlig da det skulle skje:

Med en stor venneflokk som tilskuere lot prinsesse Märtha Louises eldste datter lokkene falle.

Det er mange som av ulike grunner mister håret, og Apollo hårsenter, som lager parykker til folk som trenger det sier på nettsidene sine at det er stort behov for hårdonasjoner.

Et forbilde for mange

I kommentarfeltet er det mange som berømmer Maud for det forbildet hun er. Det vanker utallige kommentarer på at folk synes Maud både er tøff, og et fantastisk forbilde.

«For et fint menneske du er», er det en som sier.

En annen sier «Så utrolig kult gjort! Verden blir et bedre sted med mennesker som deg».

Og det er også mange som skryter av den nye knallkorte sveisen hennes, og sier hun kledde den godt.

«Du er like vakker med kort hår som med langt hår», sier en.

Mauds handling får også oppmerksomhet fra en som har opplevd hva det vil si å miste håret:

«Respekt! Mistet håret etter cellegift selv. Det er stort det du gjør 😊 Du kler kort også!», sier kvinnen.

Hadde bursdag 29. april

Det var 29. april Maud Angelica fylte 20. TikTok-videoen er lagt ut i ettertid.

På bursdagen ble hun gratulert av sin mor, prinsesse Märtha Louise, som la ut et innlegg på Instagram, der hun delte bilder av datteren.

«Gratulerer med dagen til deg, Maud!! Wow, går inn i 20-tallet med full kraft. Maud, du lyser sterkt på så mange plan; kunsten din, skrivingen din, måten du ser mennesker på, humoren din, ditt alltid positive tankesett, din dypt forankrede søken etter sannhet og forståelse, din bestemor-aktige sjel, din strikking og hekling. Jeg elsker deg så dypt og er så stolt av deg på så mange måter. Gratulerer med dagen, vakre sjel», sto det å lese i hilsenen fra Mauds mor, Märtha Louise.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com