torsdag, september 23, 2021

Maud Angelica med nye ord 1,5 år etter farens død: – Til alle som sliter

Mest lest nå

Det nærmer seg to år siden Ari Behn tok sitt eget liv. Ved en rekke anledninger har datteren Maud Angelica Behn stått frem som en forkjemper for forebygging av selvmord.

Maud Angelica Behns (17) tale i Ari Behns bisettelse var første gang Norge opplevde Märtha Louises og Ari Benhs eldste datter i en mer selvstendig rolle, og ikke som en av flere medlemmer i kongefamilien.  Etter dette har hun fått mye oppmerksomhet fra norsk offentlighet.

Nylig ble det også kjent at Maud skal gi ut bok.


I anledning selvmordsforebyggende dag som var 10 september delte hun nye ord med sine 24.000 følgere på Instagram.

«I dag, 10. september, er det selvmordsforebyggende dag! Faren min tok livet av seg for et og et halvt år siden. Og hjertet mitt går ut til andre som sliter💖 Vi burde normalisere å snakke mer om følelser og slite med vanskelige ting og gråte💖 Det er en styrke ikke svakhet å be om hjelp💖 Fordi alle går gjennom noe💖 Det er greit å ha vondt💖 Du er ikke en fiasko eller en byrde! Følelsene dine er gyldige, uansett hvor små eller store, og du fortjener lykke og kjærlighet! 💖 Du vil ikke føle det slik for alltid og ting kan forandre seg! Ting kan bli bedre! Det er hjelp der ute for deg! Det er gode omsorgsfolk der ute, du må bare finne dem! 💖 Mitt hjerte går ut til deg, og jeg ønsker deg alt godt! 💖 DET ER ALLTID HÅP! 💖 Snakk med noen og få hjelpen du trenger! 💖 Selvmord er aldri et alternativ💖 Origami -kranen symboliserer håp i en tøff situasjon💖 Så jeg håper disse kan gi deg håp.«

Svært mange kommenterer innlegget og ordrene til Maud Angelica. Blant kommentarene finner vi også en hilsen fra hennes mor.

«Du er virkelig en glitrende diamant, som faren din sa til deg Maud. Mitt hjerte går ut til alle som sliter, og alle som har mistet en kjær til selvmord,» skriver prinsesse Märtha Louise.

Les også: Maud Angelica Behn (16) mottok pris for sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord

Stolt bestefar

I boken «Kongen forteller» har kong Harald beskrevet hvordan han har blitt enda nærmere barnebarna etter dødsfallet til Ari, og om hvor imponert han ble over talen til Maud Angelica.

– Det var sterkt å høre den. Jeg hadde ikke hørt den på forhånd, men visste hun skulle gjøre det. Hun hadde holdt talen for en liten krets ved båren da den sto på Ullevål sykehus. Der var ikke jeg, skriver kong Harald i boken.

Videre skriver han at han ikke kunne greid det samme selv.

– Det var en sterk tale. Jeg var stolt over henne. «At hun greier det,» tenkte jeg. Det hadde ikke jeg greid.

Trenger du noen å snakke med?

Mental Helses Hjelpetelefon (åpent hele døgnet): 116 123
Kirkens SOS (åpent hele døgnet): 22 40 00 40

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter