søndag, februar 28, 2021

Maud Angelica med nye sterke ord: – Jeg var i sjokk. Det var bare en uke etter at det hadde skjedd

Mest lest nå

Maud Angelica Behn (17) tror det er viktig å først å fremst være der og støtte dem som sørger til å «komme seg gjennom gjørma».

Maud Angelica Behns (17) tale i Ari Behns bisettelse var første gang Norge opplevde Märtha Louises og Ari Benhs eldste datter i en mer selvstendig rolle, og ikke som en av flere medlemmer i kongefamilien. 

Les også: Bisettelsen : Ordene til Maud Angelica knuser hjertene våre

Hun har blitt kåret til Norges modigste kvinne for talen, og har også mottatt Akuttpsykiatriprisen for 2020.


Maud forteller at det var like krevende å gjennomføre talen som å skrive den.

– Jeg var i sjokk. Det var bare en uke etter at det hadde skjedd, og jeg hadde veldig, veldig vondt. Når du er i et så dårlig headspace, er det veldig vanskelig å måtte skrive en tale som skal være på live på TV foran så mange folk, sier hun i et større intervju med VG.

Les også: Kong Haralds sterke ord om barnebarnet, Maud Angelica Behn : – Det hadde ikke jeg greid

Maud tror det først og fremst det handler om å være der, å støtte dem som sørger til å «komme seg gjennom gjørma», som hun sier. 

– Jeg snakker med moren min og andre mennesker i livet mitt, og det er virkelig det som hjelper aller mest. De trenger ikke engang å si noe fint, men at de lytter og forstår og aksepterer meg, det er virkelig det som hjelper mest når jeg har det vanskelig.

Les også: Märtha Louises vakre gratulasjon til Maud Angelica

I tiden etter dødsfallet fikk familien mye ros fordi de valgte å være åpne om at Ari tok livet sitt. Maud sier til VG hun tror åpenheten var viktig, men understreker at pårørende også må få lov til å sørge alene hvis de ønsker det. Samtidig understreker 17-åringen at hun synes generell åpenhet om psykisk helse i samfunnet er en nødvendighet. Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter