Den verdensomspennende fast food-kjeden McDonald’s har nå bestemt at de skal skifte ut alle sine plastsugerør med tilsvarende produkter i papir, og først ut er alle restaurantene i Storbritannia, som daglig selger 1.8 millioner sugerør. Deretter følger utvalgte butikker i USA, Frankrike og Norge.

Flere land praktiserer allerede at man kun kan få sugerør hvis man ber om det spesielt, men det å ta skrittet helt ut og bytte dem ut med tilsvarende i papir imøtekommes med stor spenning. Spesielt fra miljøvernorganisasjonene.

Sugerørene man får i dag er som oftest produsert i enten polypropylen eller polystyren, plastprodukter som det vil ta hundrevis av år å nedbryte i naturen. Derfor ender mange av dem opp i blant annet havet, hvor de kan gjøre store skader på fauna og dyrelivet.

De nye sugerørene i papir vil kunne resirkuleres på samme måte som papp og papir generelt, men skulle de likevel ende opp i naturen vil de hverken inneholde giftstoffer eller vare særlig lenge. De vil nedbrytes i løpet av noen få dager og omdannes til jord i prosessen.

En lang rekke andre foretak har allerede skiftet ut sine sugerør med mer miljøvennlige alternativer, og det ventes flere vil følge etter i tiden som kommer.

Miljøvern er viktig, og det er ingen grunn til å bruke mer plast enn aller høyst nødvendig. Spesielt ikke siden det allerede finnes fullgode erstatninger som på ingen måte er til skade for omgivelsene eller miljøet som sådan. Del artikkelen hvis du er enig!

LES OGSÅ
Disse leilighetene koster 5000 i måneden og har kjøkken og toalett på samme rom