onsdag, april 1, 2020

McDonalds stenger alle restauranter i Storbritannia

Mest lest nå

Märtha Louise etter Ari Behns død: – En lang og sorgtung prosess

Prinsesse Märtha Louise deler vanligvis flittig fra livet sitt på sin Instagram-konto. Men nå har det vært stille fra prinsessen siden romjulen. Helt til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Alle McDonalds restauranter stengte i Storbritannia og Irland på mandag for å beskytte kunder og ansatte. 

Fast-food-selskapet kom med kunngjøring på Twitter, og skrev at de hadde tatt en «vanskelig avgjørelse,» skriver The Guardian.

Avgjørelsen kom etter statsminister Boris Johnson kom ut med en oppfording til pubber, klubber og restauranter om å stenge.

Selskapet hadde allerede fjernet all tilgang til spise- og serveringsrom, men tilbydde take-away- og drive-thru-tjenester.

I en uttalelse på søndag, sa administrerende direktør Paul Pomroy at «i løpet av de siste 24 timene, har det vist seg å være utfordrende for ansette som betjener takeaway og Drive Thru-tjenester å holde den riktige distansen fra hverandre.»

I uttalelsen sa Pomroy at «avjørelsen ble tatt for å sikre våres kunder og våre ansattes velstand og sikkerhet.»

«Takk til alle våre fantatiske ansatte for deres harde arbeid gjennom denne tunge perioden. Vi gleder oss til å se dere igjen så fort det er trygt å åpne restaurantene igjen», fortsatte han.

Flere kjeder stenger butikkene sine

Andre butikk- og restaurantkjeder stenger også sine butikker. Motekjedene Primark, John Lewis, Kurt Geiger, New Look og Topshop, kunngjorde på søndag at alle butikker vil stenges. Andre forretninger har blitt tvunget til å midlertidig stenge, på bakgrunn av statens retningslinjer angående «social distancing». Det neste steget er nok at alle butikker og kjøpesentre (som ikke er kritisk for samfunnet) stenger ned.

LES OGSÅSpår skilsmisseboom etter koronakarantene. Dette er psykologens råd

I Storbritannia har staten snudd 180 grader og angrepet problemet på en helt annen måte enn de tidligere gjorde. I stedet for å «la det gå», har de satt i gang en rekke ekspansive og omfattende tiltak, som har resultert i nedstengning av skoler og universiteter, avlyste arrangementer, og en oppfording om å holde seg inne og unngå sosiale sammenkomster.

Boris Johnson sier at Storbritannia vil «snu strømmen» før juni, og vil ikke stenge ned offentlig transport slik som metroen i London, ifølge Politico.

Boris Johnson talende under en pressekonferanse om Koronaviruset. Foto: Flickr

– Jeg tror at dersom vi tar alt i betrakting, kan vi «snu strømmen» innen de neste 12 ukene. Og jeg er absolutt sikker på at vi kan eliminere koronaviruset i dette landet,» sa Johnson på torsdag.

I Storbritannia er det totalt 6,650 bekrefte tilfeller av Koronasmitte, ifølge Worldometers. Totalt er 335 omkommet, og kun 135 er blitt frisk.

LES OGSÅFor pollenallergikere: slik vet du om det er korona eller bare vanlig allergi

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Katarina Flatland blir mamma for første gang

Idol-programleder Katarina Flatland (30) og ektemannen Harald Meling Dobloug (31) blir foreldre for første gang til høsten. Paret delte den store nyheten i onsdagens episode...