Hjem Helse Med denne teknikken sovner du på to minutter

Med denne teknikken sovner du på to minutter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det amerikanske forsvaret har utviklet en teknikk for å sovne raskt. Alle kan lære den.

En ny undersøkelse viser at hver femte nordmann føler seg stort sett for trøtt i hverdagen, og over 300.000 sliter med å få på plass de gamle rutinene rundt søvn, etter at samfunnet i større grad har gått tilbake til normalen.

Å sove er svært viktig for vår generelle helse. En balansert søvn hjelper oss til å holde oss friske, ha energi gjennom hele dagen, og vi føler oss lykkelige når vi kjenner at kroppen har fått nok søvn. På den motsatte side så kan søvnmangel forårsake angst, depresjon, dårligere helse og lavt energinivå.

Er du en av de som ligger og vrir deg i timesvis har vi en god nyhet til deg: Alle kan lære seg å sovne i løpet av noen få minutter.

Slik kan du sovne fort

Det er VG som forklarer hvordan denne innsovningsteknikken fra det amerikanske forsvaret virker. Det kan hende du må trene litt på teknikken, men etter seks uker bør du være dreven på innsovning.

Du starter med å slappe godt av i ansiktsmusklaturen. Pass på at tungen, kjeven og musklene rundt øynene dine også slapper av.

Senk deretter skuldrene så langt ned som mulig, etterfulgt av over- og underarmen, først den ene siden, så den andre.

Nå skal du puste ut og kjenne at du slapper av i brystet, og så i beina. La lårene slappe av og jobb deg nedover.

Ta ti sekunder for å rydde tankene dine.

Nå skal du enten tenke at du ligger i en kano på en rolig innsjø, med klar og blå himmel over deg. Alternativt kan du tenke at du ligger i en svart fløyelshengekøye i et helt mørkt rom.

Dersom du synes det er vanskelig å fokusere på dette bildet ditt og opplever at tankene popper opp i hodet, skal du gjenta «ikke tenk» for deg selv i ti sekunder før du igjen prøver å tenke på et av bildene.

I videoen nedenfor kan du se hvordan man utfører teknikken:

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com