I påsken spiser vi egg. Masse egg. Forhåpentligvis går det ikke bare i sjokolade og marsipanegg, men også ekte, sunne egg.

Skal du ha gjester og skrelle mange egg kan du benytte deg av dette enkle trikset som går ut på at du kan skrelle flere egg samtidig. Heretter blir det mindre pirking og mindre irritasjon.

Det er Konsumentföreningen Stockholm, som har delt dette trikset nå like før påske. På bare noen sekunder skal du effektivt kunne løsne eggeskallet fra flere egg på en gang.

Slik gjør du:

Kok egg på vanlig måte. For at trikset skal fungere best mulig må du lage hardkokte egg. Ta de kokte eggene og legg dem i en kasserolle med litt vann i. Fyll opp litt under halvparten av kasserollen. Legg lokk på og rist på kasserollen i noen sekunder. Da vil skallet løsne. Hold gjerne kasserollen over vasken så du ikke griser vann utover.

La gjerne eggene ligge i kaldt vann i ca. ti minutter før du utfører trikset. Da fungerer det best. Se video med fremgangsmåte nederst i artikkelen.

Foto: Pixabay


Lyst å sette nydelige farger på de kokte eggene?

Skal du servere eggene med skallet på blir de ekstra morsomme og flotte hvis du setter farge på dem.

LES OGSÅ
Før ferien: Med dette enkle trikset kan du sjekke om maten i fryseren har vært tint eller ikke

Bruk 10- 15 dråper konditorfarge i vannet og skallet får en jevn, fin og sterk farge. Har du ikke konditorfarge og har lyst til å lage gule egg er et supert tips å bruke gurkemeie. Da får du solgule eggeskall etterat de har lagt i vann med gurkemeie. Ønsker du sterkere farge lar du de bare ligge litt lenger i vannet.

Foto: Pixabay

God påskefrokost! 🙂