søndag, mai 31, 2020

Med dette trikset kan du skrelle alle eggene på en gang – kjempesmart

Mest lest nå

Nasjonalgarden kalles inn for å dempe demonstrasjonene i Minneapolis

Guvernøren i Minnesota kalte inn nasjonalgarden på torsdag da demonstrasjonene ble for mye for politiet. Demonstrasjonene startet i protest for drapet...

I påsken spiser vi mye egg. Forhåpentligvis går det ikke bare i sjokolade og marsipanegg, men også ekte, sunne egg.

Skal du ha gjester og skrelle mange egg kan du benytte deg av dette enkle trikset som går ut på at du kan skrelle flere egg samtidig. Heretter blir det mindre pirking og mindre irritasjon.

Det er Konsumentföreningen Stockholm som har delt dette trikset. På bare noen sekunder skal du effektivt kunne løsne eggeskallet fra flere egg på en gang.


Slik gjør du:

Kok egg på vanlig måte. For at trikset skal fungere best mulig må du lage hardkokte egg. Ta de kokte eggene og legg dem i en kasserolle med litt vann i. Fyll opp litt under halvparten av kasserollen. Legg lokk på og rist på kasserollen i noen sekunder. Da vil skallet løsne. Hold gjerne kasserollen over vasken så du ikke griser vann utover.

La gjerne eggene ligge i kaldt vann i ca. ti minutter før du utfører trikset. Da fungerer det best. Se video med fremgangsmåte nederst i artikkelen.

Foto: Pixabay


Lyst å sette nydelige farger på de kokte eggene?

Skal du servere eggene med skallet på blir de ekstra morsomme og flotte hvis du setter farge på dem. Fargede egg ser veldig lekre ut på bordet, og så er det så enkelt å få til. Jo mer konditorfarge du bruker, desto sterkere farge blir det på eggene. 

Bruk 10- 15 dråper konditorfarge i vannet og skallet får en jevn, fin og sterk farge. Har du ikke konditorfarge og har lyst til å lage gule egg er et supert tips å bruke gurkemeie. Da får du solgule eggeskall etterat de har lagt i vann med gurkemeie. Ønsker du sterkere farge lar du de bare ligge litt lenger i vannet.

 

Foto: Pixabay


Vet du hvorfor vi spiser egg til påske? I følge opplysningskontoret for egg og kjøtt, har egget blitt forbundet med påsken i lang tid. I eldre tider la ikke hønene egg i den mørke årstiden. Først når dagene ble lengre satte høna i gang med verpingen igjen. Dette falt ofte sammen med påsketiden, og påsken ble derfor også en «eggfest» bokstavelig talt. Mange kokte eggene og spiste dem, eller bakte dem inn i flotte, flettede brød. Skikkene veksler fra land til land i påsken, men egget står alltid sentralt. 

God påskefrokost! 🙂

LES OGSÅ: 8 ting som skjer med kroppen hvis du spiser egg hver dag

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter