in

Med disse to verktøyene overlever du i villmarken, ifølge Fenrik

Geir Aker

«Fenriken» fra Kompani Lauritzen, Geir Aker, sier du kan over leve i villmarken med kun to ting. Her er hans beste råd.

Utstyrsmessig mener Aker at man egentlig ikke trenger så mye for å gå på tur i villmarken. Og at man kommer langt med noen få, enkle verktøy, men da gjelder det også å vite hvordan man bruker de.

– Det er alltid behagelig å ha en god kniv. Da har man et godt utgangspunkt. En god skarp spikkekniv som ikke er for kort, men heller ikke for stor. Med den kan man lære seg å bruke den i forskjellige sammenhenger, sier «fenrik» Geir Aker til Klikk.no.


Dessuten er det en ting til du trenger: En tennsål. Med tennstål kan man lage fyr uansett værforhold.

View this post on Instagram

A post shared by Geir Aker (@fenriken)

– Å tenne bål med flintsteiner er bare noe man gjør i Minecraft. Og å lage bål med to pinner tar fort lang tid og kan være slitsomt. Derfor vil jeg anbefale å bruke tennstål, som krever mindre teknikk og er derfor enklere å bruke, sier han til nettstedet.

Fystikker duger ikke, mener han. Om de blir våte er det liten nytte i dem. Dessuten blåses de ut av et lite vindpust.

For å lage et bål ute har han også noen nyttige tips: tommelfingerregelen er å samle dobbelt så mye ved som du tror du trenger. Og å passe på at veden er i forskjellig størrelse, slik at man kan legge på det tynneste først, og så de store vedkubbene etterhvert som bålet tar fyr. Dessuten vil et tipi-formet bål gjøre at flammene klatrer raskere.

Tau er noe man vanligvis ville tenkt er nødvendig å ha med seg på tur for å kunne overleve i villmarken. Aker mener det derimot ikke er nødvendig om man er i en nødssituasjon.

Men om man ikke er i en overlevelsessituasjon er det greit å ha med et tau forteller han. Og sier at selv Lars Monsen har med seg mer enn bare en kniv og tennstål på tur.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Putin sendte Andrei (19) til Ukraina – han fylte aldri 20

Barna ble skilt av rus – nå leter Hans Olav (52) leter etter sin ukjente bror