Hjem Kjendisnytt Med disse to verktøyene overlever du i villmarken, ifølge Fenrik

Med disse to verktøyene overlever du i villmarken, ifølge Fenrik

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

«Fenriken» fra Kompani Lauritzen, Geir Aker, sier du kan over leve i villmarken med kun to ting. Her er hans beste råd.

Utstyrsmessig mener Aker at man egentlig ikke trenger så mye for å gå på tur i villmarken. Og at man kommer langt med noen få, enkle verktøy, men da gjelder det også å vite hvordan man bruker de.

– Det er alltid behagelig å ha en god kniv. Da har man et godt utgangspunkt. En god skarp spikkekniv som ikke er for kort, men heller ikke for stor. Med den kan man lære seg å bruke den i forskjellige sammenhenger, sier «fenrik» Geir Aker til Klikk.no.

Dessuten er det en ting til du trenger: En tennsål. Med tennstål kan man lage fyr uansett værforhold.

– Å tenne bål med flintsteiner er bare noe man gjør i Minecraft. Og å lage bål med to pinner tar fort lang tid og kan være slitsomt. Derfor vil jeg anbefale å bruke tennstål, som krever mindre teknikk og er derfor enklere å bruke, sier han til nettstedet.

Fystikker duger ikke, mener han. Om de blir våte er det liten nytte i dem. Dessuten blåses de ut av et lite vindpust.

For å lage et bål ute har han også noen nyttige tips: tommelfingerregelen er å samle dobbelt så mye ved som du tror du trenger. Og å passe på at veden er i forskjellig størrelse, slik at man kan legge på det tynneste først, og så de store vedkubbene etterhvert som bålet tar fyr. Dessuten vil et tipi-formet bål gjøre at flammene klatrer raskere.

Tau er noe man vanligvis ville tenkt er nødvendig å ha med seg på tur for å kunne overleve i villmarken. Aker mener det derimot ikke er nødvendig om man er i en nødssituasjon.

Men om man ikke er i en overlevelsessituasjon er det greit å ha med et tau forteller han. Og sier at selv Lars Monsen har med seg mer enn bare en kniv og tennstål på tur.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com