Hjem Historier fra livet Med «En gatekatt ved navn Bob» tjente han millioner – nå er han igjen hjemløs under tragiske omstendigheter

Med «En gatekatt ved navn Bob» tjente han millioner – nå er han igjen hjemløs under tragiske omstendigheter

«En gatekatt ved navn Bob» er en gripende biografisk bok skrevet av James Bowen. Boken gir et innblikk i Bowens liv og hans utrolige forhold til katten Bob, som forandret livet til James.

James Bowen var en tidligere gateartist og rusmisbruker som kjempet for å få endene til å møtes på Londons gater. Livet hans var preget av utfordringer og vanskeligheter. Da han møtte en forkommen katt utenfor leiligheten sin begynte lykken å snu. Dyrevennen James har alltid hatt ekstra rom i hjertet sitt for dyr, og selv om han slet med å overleve selv, hadde han alltid mat til katten, som etterhvert fikk navnet Bob. 

Bob ble Bowens følgesvenn gjennom avrusning og kampen for å få livet på rett spor. Katten fulgte ham overalt. Når Bowen solgte aviser eller opptrådte på gata med gitaren sin, var Bob med. Katten spaserte enten med det lille slipset sitt ved den nye eierens side, eller satt på skulderen.James og Bob ble raskt et kjent syn i Londons gater.

Bokens rørende historie handler ikke bare om kampen mot avhengighet og vanskelighetene James møtte på veien, men også om det sterke båndet mellom mennesker og dyr, og hvordan kjærligheten til en katt forandret livet til James.

Av Jamesandbobltd – James Bowen, CC BY-SA 3.0

Rørt millioner

«En gatekatt ved navn Bob» har rørt millioner av lesere verden over med sin varme, ærlighet og håpefulle budskap. James og Bob fikk etter hvert et flott liv. De tjente en formue på boksalget. James ble nykter. 

Men sommeren 2020 skjedde det katastrofale. Bob ble påkjørt av en råkjører. The Sun forteller at eventyret til James utviklet seg til et mareritt.

LES OGSÅ: Hvis katten din gjør en av disse tingene, vil han fortelle deg noe viktig

Bob var den store kjærligheten i livet til James. Han sto igjen uten Bob, med et tomrom han trengte å fylle. Forfatteren avslører til avisa at han valgte å fylle den med stoffene som nesten hadde drept ham før.

– Da Bob gikk bort, var han mitt livs kjærlighet. Han var min beste venn, og jeg gråt i smerte og sorg i flere måneder. Jeg husker at jeg følte meg suicidal. Jeg følte at jeg ville at det skulle ta slutt. Jeg begynte å lete etter en flukt igjen, og jeg begynte å bruke heroin igjen, forteller han til The Sun. 

I 2022 var han i Thailand på rehab. Men en feil ved bankoverføringen gjorde at han ble kastet på gata etter bare et par dager. Dermed ble han tvunget til å avruse seg uten medisinsk assistanse i Bangkoks gater. Og James klarte det igjen. 

Hjemløs igjen

Men den siste tragiske vendingen er at den nå rusfrie James er hjemløs igjen: De kraftige økningene i levekostnader ble for mye. Han hadde litt lån på boligen han hadde kjøpt med penger fra boksalget, og klarte ikke lenger betale renter og avdrag lånet. 

– Jeg solgte huset. Noen fikk nyss om salget og ranet meg. De satte seg på meg, og da jeg gjorde motstand, banket de meg opp. Til slutt klarte jeg å rømme, og ringte politiet. Jeg ble fraktet til sykehus med brudd i hodeskallen, ansiktet mitt var knust. Jeg hadde to blå øyne og en brukket tann, forteller James i et ferskt intervju med the Sun. 

Han har en liten hund, Chewbacca. Men tør ikke dra tilbake til sitt gamle nabolag etter overfallet. Siden han ikke har fast bopel eller slektninger vil det ta fem måneder før han får pengene fra boligsalget. I mellomtiden bor James og Chewbacca på gaten. 

Til tross for det harde slaget, inisisterer han på at han ikke skal begynne å ruse seg igjen: Til det er Chewbacca for viktig. 

– Han er min prioritet, jeg må ta vare på babyen min. Det er som med Bob. Grunnen til at jeg ble ren første gang var på grunn av Bob, sier han til avisa. 

LES OGSÅ: Katten elsker å gå i butikker – kommer innom hver eneste dag

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com