søndag, desember 5, 2021

Med festlige bukser ble de «allemannseie» under OL i Vancouver, så stilnet det: Til helga sikter Norge mot EM-gull på hjemmebane

Mest lest nå

Den 20. til 27. november skal de norske curlinggutta kjempe om tittelen “europamester” på Lillehammer.

Verden lo godt av de fargesprakende buksene til curling-gutta under OL i Vancouver 2010. De dukket opp i festlige kreasjoner, og tok hele nasjonen med storm. Stuntet for å få publikums øyne opp for curling virket.


En yngre generasjon har tatt over, og gått tilbake til litt mer tradisjonell dress-code. Og all moroa vi hadde med curling i 2010 har gått litt i glemmeboka.

Men, sier curling-forbundet: Curling er fortsatt moro. Og Norge har lange tradisjoner for å hevde seg i verdenstoppen i denne idretten.

Europamesterskapet i curling, som er et av de største curling-arrangementene i verden, skal faktisk arrangeres på Lillehammer i år. Det er hele 46 lag som skal møtes til kamp i Håkons Hall og i Ungdomshallen. 

Det norske herrelandslaget skal spille i A-gruppen, og består av skip Steffen Walstad, viseskip Torger Nergård, Markus Høiberg, Magnus Vågberg og Magnus Nedregotten.

Svært god sesong

De norske gutta har hatt en svært god sesong hittil, med seier i Champéry i oktober. De har også kommet til sluttspill i alle internasjonale turneringer de har deltatt på så langt. 

Regjerende verdensmester Sverige har vist knallform, og er klare for å de gi norske gutta hard konkurranse. I tillegg til de norske gutta, peker også Sveits og Skottland seg ut som favoritter. 

Norge har fem EM-gull fra før, sist i 2011. Da var også Torger Nergård med på laget, som kan vise til tre EM-gull fra totalt. 

Curling-damene kjemper om plass i A-gruppa 

De norske curlingdamene spiller i B-gruppa. De har ambisjoner om å spille seg opp i A-gruppa og få en plass i VM-kvalik. 

Laget består av Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye. De to sistnevnte er selv fra Lillehammer.

Stort lokalt engasjement

Det er et stort lokalt engasjement om arrangementet på Lillehammer, noe som blant annet har ført til venteliste for å delta som frivillig.

– Vi gleder oss til å følge de norske curlinggutta i sin jakt på sitt første EM-gull. Herrelandslaget har vist godt form gjennom hele sesongen, og vi har stor tro på at de kommer til å vise curlingkunster, sier Pål Trulsen, generalsekretær i Norges Curlingforbund. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter