Hjem Dyr Med så høye temperaturer som nå bør du alltid kjenne på asfalten før du går tur med hunden

Med så høye temperaturer som nå bør du alltid kjenne på asfalten før du går tur med hunden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sommeren herjer i Norge og store deler av landet kan nyte både sol og varmerekorder. Vi nordmenn er stort sett ganske flink til å passe på oss selv og våre barn når det gjelder beskyttelse fra solen, men tenker du like ofte på dine firbente venner?

Visst beskytter pelsen til både hunder og katter mot solbrenthet, men det som ikke blir naturlig beskyttet er potene.

Spesielt hunder som må gå der vi dyreeiere befaler og legger turen, kan få store skader dersom de går på glovarm asfalt.

Foto: Facebook

Facebooksiden Hip Dog Canine Hydrotherapy & Fitness publiserte bildet ovenfor for å advare hundeeiere om hvor stor skade varm asfalt kan gjøre på potene.

– Slik kan det gå dersom hunder går på et for varmt underlag. Så kjenn alltid på veien når det er varmt ute. Dersom veien er varm for deg, er den definitivt varm for kjæledyret ditt, skriver de.

Den neste uken er det meldt temperaturer på 30 grader flere steder i landet.

Foto: Skjermdump Yr

Hvordan vet man om det er for varmt? 

Moon Valley Canine Training har en enkel huskeregel som du kan benytte deg av for å finne ut om veien er for varm for din firbente venn. Du skal legge hånden din på bakken og telle til fem, dersom det blir ubehagelig varmt i hånden er det for varmt for hunden din å gå tur på denne veien.

Foto: Facebook

Stort sett er ikke dette noe problem i Norge. Men med slike temperaturer som store deler av landet har nå, så skal det ikke mye til før spesielt asfalt blir overopphetet. Da er det lurere å legge turen langs mark og skog enn å pine hunden din gjennom en sviende tur på brennheit asfalt.

Det kan være du allerede var klar over og tar hensyn til dette, men det er nok mange hundeeiere der ute som ikke tenker over denne problemstillingen. Del gjerne artikkelen videre slik at flere hundeeiere blir obs på dette!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com