in

Meghan om spontanaborten: En syklus av ensom sorg

Mens Meghan hadde lille Archie på armen skjønte hun at hun var iferd med å miste sitt andre barn. 

Meghan Markle (39) deler tankene rundt den hittil ukjente spontanaborten i en kronikk i New York Times.


Hertuginnen starter ifølge BBC kronikken med å beskrive en «skarp krampe» hun følte mens hun passet på Archie.

harry og meghan
harry og meghan

– Jeg falt ned på gulvet med ham i armene, og nynet en vuggesang for å holde oss begge rolige, den munter melodien en sterk kontrast til min følelse av at noe ikke var i orden, skriver hun. 

Spontanaborten skjedde i juli. Det var ikke kjent at hertuginne Meghan og prins Harry (36) ventet nok et barn. De to har sønnen Archie (1) fra før. 

– Timer senere lå jeg i en sykehusseng og holdt i mannen min på hånden. Jeg kjente de klamme håndflatene og kysset knokene hans, våte av tårene fra oss begge. Jeg stirret på de kalde, hvite veggene. Jeg prøvde å forestille meg hvordan vi skulle komme gjennom dette, skriver hun ifølge BBC

Allerede første gang Meghan snakket offentlig som Harrys fremtidige kone sa hun ifølge BBC at hun ønsket at kvinnestemmer og kvinners opplevelser skulle bli hørt tydeligere.

Nå har hun skrevet om sitt tap, og hennes egen hjertesorg. Hun har satt det i sammenheng med et år med ekstrem turbulens, og hun peker på hvor vanlig denne sorgen er.

– Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg. Det oppleves av mange, men det er få som snakker om det. På grunn av vårt tap, oppdaget mannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner vil 10 til 20 av dem ha opplevd spontanabort. Til tross for hvor mange som har opplevd denne smerten, forblir samtalen tabu, full av (uberettiget) skam, sier Meghan og omtaler det som en syklus av ensom sorg.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Slik taklet Eli Hagen sjalusien: – Jeg kastet brevene i papirkorga

bind og tamponger gratis

Her blir bind og tamponger gratis