Hjem Nyheter Melby: Frykter at skolene må være på rødt nivå i lang tid

Melby: Frykter at skolene må være på rødt nivå i lang tid

Utbruddet av mutert koronavirus i Nordre Follo har stengt ned store deler av Østlandet. Lørdag ble det besluttet at alle skoler inkludert barnetrinnet skal være på rødt nivå i ti kommuner.

Tiltaket varer i første omgang i en uke, men Melby frykter at det kan bli langvarig.

 Ja, jeg frykter det, men jeg håper at vi slipper det. Det er ikke noen tvil om at det har negative konsekvenser, vi kan ikke late som det ikke har det. Det er derfor vi ikke har innført det som et generelt tiltak, sier Melby til NTB.

Kunsskapsministeren understeker at regjeringen ikke tok lett på avgjørelsen om rødt nivå, men at det var et tiltak som nå måtte til:

– Det er fordi vi er veldig redd for konsekvensene dersom det muterte viruset får spre seg, og vi er i en situasjon der vi ikke har den fulle oversikten over utbredelsen av dette viruset. Da må vi ta ekstra strenge tiltak, og vi har allerede i Nordre Follo sett at det er et utbrudd i en barnehage, og det er et tegn på at det er behov for å stramme inn, sier Melby.

Fare for full stenging igjen

NTB skrev lørdag at det nå ikke er helt uaktuelt å stenge skolen helt igjen slik som ble gjort i mars i fjor.

– Vi har i hele høst tenkt at det alternativet ikke var aktuelt, men det er klart at den muterte varianten har endret det bildet. Vi jobber med å forberede oss på det, men jeg håper virkelig at det ikke vil skje, sier Melby.

Melby understreker at rødt nivå i skolene ikke nødvendigvis betyr hjemmeskole, men erkjenner at det betyr mer utstrakt bruk av hjemmeundervisning.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com