Hjem Historier fra livet Melina 4 år har akutt leukemi – samler inn penger til barnekreftfond

Melina 4 år har akutt leukemi – samler inn penger til barnekreftfond

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det var i høst at foreldrene til fire år gamle Melina fra Uppsala i Sverige skjønte at noe var galt med datteren. Melina hadde smerter i bena, fikk blåmerker og mistet apetitten.

Etter flere legebesøk fikk familien svar på hva som var galt med den livsglade og energiske 4-åringen deres. I november fikk Melina diagnosen akutt leukemi.

Melina med mamma, pappa og lillesøster før hun ble syk. Foto: privat.

Verden raste sammen

– Det føltes om at det ikke var sant, verden raste. Jeg tenkte på alt Melina ville gå glipp av. Hun burde være i barnehagen og leke med lillesøsteren sin. At sykdommen plutselig ble en del av hverdagen vår var kjempevanskelig. Kreft er ikke noe jeg har tenkt kunne ramme oss, sier mamma Jane til Aftonbladet. 

Foto: Privat

Jane beskriver perioden fra Melina ble syk som et helvete.

– Vi har levd i vårt verste mareritt. Det har vært fryktelig. Melina fikk lungebetennelse etter sin første cytostatikabehandling, og hun var døden nær tre ganger. Vi har hatt samtaler med leger som sa at det ikke var noe mer å gjøre. De har laget fotavtrykk av henne slik at vi kunne ha det som et minne.

Her er et bilde av Melina i sommer før hun ble syk. Foto: Privat.

Melina ble etter hvert sendt til Karolinska sykehus der hun ble lagt i en ECMO-maskin, en hjerte og lungemaskin som fungerer som en kunstig lunge. Den tok over slik at Melina sine egne lunger kunne få hvile seg. Melina kom seg noe.

LES OGSÅ: Barnekreftens sanne ansikt: 5 år gammel gutt hvisker unnskyld før han sovner inn i morens armer

Melina er nå tilbake på barneintensiven i Uppsala. Hun er fremdeles lungesyk og har også blitt rammet av en hjerneblødning. Hun er fremdeles alvorlig syk, men har tatt flere steg i riktig retning. «På søndag kunne de fjerne røret hun hadde i halsen. Det var stort. Det første Melina spurte etter når hun våknet til litt var om hun kunne få male, forteller mamma Jane. Det var som å føde Melina på ny – et utrolig sterkt øyeblikk».

Foto: Privat

Når Melina er sterk nok skal hun begynne på sin andre cytostatikerkur. Noe Jane er livredd for, men det kreves for at Melina skal kunne bli frisk.

– Hun er så sterk. Jeg stoler på at hun kommer til å fikse dette, sier Jane.

Opprettet barnekreftfond i Melinas navn

Følelsen av maktløshet over datterens diagnose har fått foreldrene til å opprette et barnekreftfond i datterens navn hvor det samles inn penger til forskning. Fondet «Melina elsker livet», som alltid har vært 4-åringens motto, har til nå fått inn 1,5 millioner.

– Dersom forskningen kan bidra til at man i fremtiden kanskje kan vaksinere barn mot det her, så vil jeg gjerne være med å gjøre den forskjellen, sier Jane.

Vi ønsker deg god bedring, Melina. Alle gode tanker til deg! <3

Her kan du bidra til å støtte kreftforskningen i Melinas navn. 

Jane har også delt sin historie på instagram. Her kan du følge henne.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com