in

Mener dette maleriet gjør narr av Kong Harald

Kong Harald
Kong Harald. Foto: Det kongelige hoff

Åpningsutstillingen til Nasjonalmuseet vekker reaksjoner.

Lena Trydal fra Kristiansand er blant kunstnerne som fikk stille ut malerier på Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst». Hun er kjent for å lage portretter av kongelige og kjendiser og på Nasjonalmuseet stilte hun ut ett maleri av kongefamilien og ett av Märtha Louise.

Nedenfor kan du se maleriet av kongefamilien:

View this post on Instagram

A post shared by Lena Trydal (@lenatrydal)


Selv om Lena i hovedsak får gode tilbakemeldinger på maleriene sine, er det også dem som mener at en slik portrettering gjør narr av kongefamilien.

Nasjonalmuseets arkitekt, Klaus Schuwerk, er ikke begeistret for Trydals malerier – som han mener gjør narr av kongefamilien. Det sier han i et intervju med Dagsavisen.

Samtidig mener Schuwerk at hele utstillingen er upassende.

– Utstillingen som skal stå der når museet åpner, ser ut som et loppemarked, sa Klaus Schuwerk til NRK.

Kunstneren på sin side tar kritikken med knusende ro.

– Han får mene det han vil. Det er litt enkelt å si at jeg «gjør narr» av kongefamilien bare fordi jeg bruker humor i verkene mine. Dette er satire. Jeg vil åpne samtaler om hva slags maktstrukturer vi har i samfunnet, sier hun til NRK.

Lena Trydal har blitt kjent for sine portretter av kongelige og kjente personer.

Märtha Louise

– Da det ble kjent at Märtha Louise var sammen med Shaman Durek hadde jeg allerede malt første versjon av «Folkekongen». Jeg forsto at sagaen om det folkelige kongehus ikke var komplett, men det passet jo utmerket at hun fikk sitt eget portrett, utenfor kongefamilien, men likevel med, skriver hun på Instagram.

Mark Zuckerberg

Mette-Marit

Hva mener du – ser du humoren i maleriene eller synes du de gjør narr av kongefamilien? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

politimann

Kvinnen ble vinket inn til siden på grunn av defekt bremselys. Politimannens reaksjon har rørt tusener

Optisk illusjon tar av på nettet – 86% klarer å se det merkelige