tirsdag, januar 28, 2020
Sport Mener Therese Johaug bør få prestisjefylt ærespris

Mener Therese Johaug bør få prestisjefylt ærespris

-

TV 2s sykkel- og dopingekspert og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad, mener Therese Johaug (31) bør få den prestisjefylt prisen Egebergs ærespris.

I helgen tok Therese Johaug sitt første NM-gull i terrengløp. For et par måneder siden, ble hun norgesmester på 10.000 meter. Fra før i år har hun tre VM-gull i langrenn. Dermed regnes Johaug som aktuell for Egebergs ærespris, den mest prestisjefylte prisen i norsk idrett. Det er Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske Komité som deler ut prisen.

Mener dopingdommen ikke bør stå i veien

«Jeg har ikke noe imot at hun får den. Det som er den store forskjellen for, er at dommen sier at hun ikke dopet seg med vilje. Det var håpløst det som skjedde, det var utrolig ødeleggende for omdømmet til Therese og norsk idrett, men hun er altså ikke dømt for å ha dopet seg med viten og vilje», sier Mads Kaggestad til VG.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Reklame. Drømmedag i Frognerparken 🥇 #HuaweiP30Pro #RewriteTheRulesOfPhotography #HuaweiNorge @huaweimobileno

Et innlegg delt av Therese (@johaugtherese)

«Jeg syns hun fortjener Egebergs ærespris. Panelet som skal bestemme dette kan se bort fra den saken nå, siden det ikke var med hensikt», sier han videre.

Gir feil signaler

Birger Løfaldli, sportskommentator i Adresseavisen mener derimot at Johaug ikke bør få prisen.

«Hun fortjener prisen etter prestasjonene, men hun bør ikke få den på grunn av signalene Norge da sender. Vi ville ha syntes det var merkelig om en utøver fra et annet land som for eksempel Russland, Østerrike, Frankrike eller Tyskland, som har vært utestengt for brudd på dopingregelverket, fikk en slik pris», sier han til VG, og fortsetter:

«Det er noe av det samme da Martin Johnsrud Sundby ikke fikk Holmenkollmedaljen. Det er viktigere at vi er tydelige på å signalisere hva Norge mener for å bekjempe doping internasjonalt enn at de to utøverne får disse prisene, selv om de rent sportslig fortjener det.»

Hva synes du? Bør Johaug få prisen? Trykk på deleknappen og si din mening!

LES OGSÅ: Therese Johaug avslører planene for det neste året: – Jeg må si at jeg gleder meg

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...

Sissel Kyrkjebøs datter går i morens fotspor – Slik ser hun ut nå

Sarah Kyrkjebø Skoller (20) har blitt en voksen dame, og har valgt å gå i morens fotspor. Før jul, var hun med moren på...