in

Mening: Jeg er ikke stolt av å bo i Norge med så mange mennesker som dere…

Jeg er 19 år, og jeg er ikke stolt over at det er så mange mennesker i Norge som er rasistiske. Jeg er ikke stolt over at vi ikke kan ta mennesker uansett kjønn, religion eller bakgrunn inn i våres land med en varm velkomst, i stedet får de en kald skulder.

Jeg skulle ønske du som sitter på macbooken din, venter et nytt barn, uten bekymringer om økonomi. Du sitter med familien din samlet rundt middagsbordet, med planer om å dra på hytten til helgen, reise til en storby i vinterferien, legge deg trygt og godt i din egen seng når kvelden kommer…. kunne sett opp, med øynene dine, ha et åpent sinn og ikke minst en forståelse for at vi alle er mennesker.


Vi lever i en veldig rar verden. En verden med mennesker som er utrolig flink til å dømme hverandre. Vi mennesker dømmer hverandre for det meste, dessverre. En verden der internett og TV har stor påvirkning på oss mennesker. Jeg må si jeg syntes synd på de neste generasjonene om denne utviklingen ikke bedrer seg. Om man ikke er selvsikker nok som et menneske i dag, går du på tynn is til å slite med ditt eget kroppsbilde. Har du møtt veggen, mistet jobben osv, som gjør at du blir sett på NAV, får du et stempel som LAT. Jeg forstår egentlig ikke hvordan noen kan ha god selvtillit den dag i dag. Om du er for tynn får du høre det. Er du tykk får du høre det. Er du homofil, får du høre det. Alt mulig blir man dømt for, og slik burde det ikke være.

Vi lever i en verden der internett er blitt farlig.

Du kan sitte hjemme å poste dine sterke meninger og tanker om andre mennesker. Du kan sitte hjemme å uttale deg om andre sine liv og valg. For når du er på internett så trenger du ikke vise hvem du er, hvor du bor, hvor gammel du er. For du er ANONYM. Det er mange som velger å poste sine egne meninger og tanker i sitt ekte navn, på sin ekte profil.

De står for sine meninger, selv om de verken er rett eller gal. Men når du går under anonym er det ofte fordi de ikke vil at noen skal vite hvem du er. Det er ikke noe du ville sagt om du sto fremfor meg, ansikt til ansikt. Når du velger å gå under anonym, eller opprette en falsk profil eller falskt navn vil det si at innerst inne er du redd for å si det du har tenkt å skrive. Er det rett å skrive det? Nei, da anbefaler jeg at du ikke skriver det. Men slik er det ikke i denne verden vi lever i. Mennesker er ute etter å såre hverandre. Påpeke deres feil, enten det gjelder utseende, valg i livet eller lignende. Hvorfor vil vi hverandre vondt? Hvorfor er verden blitt slik?

Man skal føle seg trygge i sitt eget land og trygge i sitt eget hjem.

Det er dessverre krig og elendigheter i mange land. Vi i Norge burde være stolt over å bo i et trygt og rikt land. Vi bodde 5,084 millioner mennesker i Norge i 2013. Det er bra mange mennesker, et tall man ikke kan se for seg. Så mange mennesker, og tenk deg til hvor mange ut av disse menneskene har en type form for sosiale medier. Mest parten kan jeg tenke meg til, etter hvordan sosiale medier har utviklet seg i løpet av årene. Tenk deg til hvor mange som poster om sitt liv, hendelser og ikke minst meningene sine ut i det offentlige. Nei, det går ikke an å tenke seg til, men det er nok mange. Betyr dette at vi skal dømme hverandre, kommentere usaklige ting på hverandre sine facebooksider?

Kommentere våre meninger om andre sine liv som vi knapt kjenner? OG IKKE MINST KOMMENTERE MENNSKER SOM BOR I ET ANNET LAND? Mennesker som bor i et annet land, som flykter på grunn av krig? Skal vi sitte å uttale oss om mennesker vi aldri kommer til å møte? Skal vi som sitter i et TRYGT OG GODT LAND uttale oss som RASISTER? Ærlig talt, vi lever godt og trygt, betyr det at vi kan sitte å skrive alt vi tenker og mener? NEI. Hvorfor skal enkeltpersoner sitte å dele sine sterke problemer om islamsk innvandring i Norge, og generelt om innvandring? Det er utrolig mange som mener at alle innvandrere, spesielt menneskene fra ISLAM, er rasister. Tenk over det!! Syntes det blir for dumt å ta alle under en kam. Jeg mener også vi må tenke over at det er mennesker som flykter fra hjemmene sine, forlater familiene sine, muligens kommer hit alene, men det kommer ikke så godt frem i meningene deres. Det viktigste å få frem for dere er at dem har Iphone. Dere reagerer om de kjører bil, dere reagerer om de tar bussen… alt er galt. Som jeg skrev i begynnelsen av innlegget, åpne øynene.

Jeg kjenner jeg blir veldig provosert når jeg sitter å skriver om slike temaer.

Tenk den dagen vi selv hadde måtte forlate vårt land…  Har du som sitter å skjuler deg bak pc skjermen tenkt på hvordan velkomst vi hadde fått? Hadde du likt å gå i gatene i et annet land å bli sett ned på? Hadde du likt å bodd i et annet land der du hadde følt deg utilpass? Hadde du likt å følt at uansett hva du gjorde eller hadde, så hadde det vært galt? Poenget mitt er at alle kan ha forskjellige syn, men hva er poenget med å dele krasse og slemme meninger over internettet?

Denne artikkelen er skrevet og sendt inn til Sosialnytt av Alexandra Emilie. Besøk gjerne bloggen hennes for å lese flere innlegg. Dersom du har en mening eller et blogginnlegg du vil ha publisert, kan du ta kontakt via Facebook eller på [email protected]

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Husker du kameradamen som sparket bein på en flyktning? Nå har hun fått dommen!

Mannen setter seg på en eng og spiller trombone – 22 millioner har sett reaksjonen til kyrene