Forsiden Forskning Forskning: Derfor bør kvinner få sove lenge - menn bør stå opp...

Forskning: Derfor bør kvinner få sove lenge – menn bør stå opp tidlig

-

Er du en av dem som elsker å ligge lenge om morgenen, som rett og slett fungerer dårlig dersom du får for lite søvn? Nå sier ny forskning at kvinner er de som bør sove lengst om morgenen. 

Det er magasinet KK som skriver om det nye forskningsstudiet som fastslår at kvinner er det kjønnet som bør sove lengst.

KK skriver at studiet er publisert i Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, og begrunnelsen for konklusjonen er at kvinner som sover lenge kan redusere risikoen for å utvikle diabetes.

Og ikke bare skal det være bra for kvinner å sove lenge, studiet hevder også at menn har godt av å stå opp tidlig. Menn som sover lenge vil i motsetning til kvinner øke risikoen for å få diabetes.

Kvinner det det kjønnet som bør sove lengst, sier ny forskning. Foto: Pixabay

Kvinner bruker hjernen hardere 

Også andre studier har tidligere konkludert med at kvinner bør sove mer enn menn.

Professor Jim Horn, ved Loughborough universitet, har slått fast at kvinner bør sove mer enn menn.

– Desto mer kompleks en hjerne er, jo mer søvn trenger du. Kvinner er flinke til å ha flere tanker i hodet samtidig. De bruker helt enkelt mer av hjernen enn menn. Derfor trenger de mer søvn, sier Horne til Metro.

Hvor mye bør man egentlig sove? 

Men selv om studier viser at kvinner bør sove mer enn menn, er det heller ikke nødvendigvis helsebringende å sove for mye.

LES OGSÅ
Forskning bekrefter: å prate med deg selv kan være tegn på høy intelligens

Forskning kan tyde på at man ikke bør sove mer enn 8 timer hver natt, da det kan øke risikoen for hjertesykdom.

LES OGSÅ
Søvneksperter om å la barna gråte seg i søvn: Slik påvirker det babyens hjerne

Det er en gruppe forskere fra Keely University som har studert søvnmønstrene til ikke mindre enn tre millioner mennesker fra årene 1970-2017.

Senere har også forskere fra universiteter i Manchester, Leeds og East Anglia sett på tallene og er kommet til samme konklusjon; personer som sover mer enn 8 timer dagen, har 44 prosent større risiko for å utvikle hjertesykdom, enn dem som sover mellom seks og åtte timer i døgnet.

Det har ikke lyktes forskerne å finne ut hva det er ved for mye søvn som kan gå ut over hjertet, men tidligere undersøkelser har pekt på at det skyldes langvarig inaktivitet ved søvn.

Uansett bør altså kvinner sove noe mer enn menn, skal man tro den siste forskningen. Del gjerne artikkelen videre med din bedre halvdel!

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .