torsdag, juli 2, 2020

Menn legger på seg i snitt 8,5 kilo det første året etter de har blitt fedre

Mest lest nå

At moren legger på seg en del kilo under svangerskapet, er ikke så rart. Men at den blivende faren gjør det samme, er noe mer merkelig. Gjennomsnittsmannen legger faktisk på seg hele 8,5 kilo det første året etter at babyen har kommet.

Ifølge den danske avisen Dagens DK, er det LighterLife Fast som har gjort en undersøkelse der 1.500 danske menn deltok. Den viste at 22 prosent av de nybakte fedrene la på seg 6,5 kilo det første året. Mens gjennomsnittet gikk opp hele 8,5 kilo.

Årsaken er verken hormoner, kjemiske reaksjoner eller at de har spist for to. Nei, for mennene handlet det om manglende tid.


Undersøkelsen viste nemlig at fedrene i gjennomsnitt fikk 74 minutter mindre egentid hver dag. Tid de tidligere hadde brukt på treningssenteret eller på en løpetur. For det var nemlig disse aktivitetene som først røk når den lille krevde tid og oppmerksomhet. Dermed forbrente ikke mennene like mange kalorier som før babyen kom i hus.

Mindre søvn

I tillegg til mindre trening, rapporterte mennene at det ble mindre søvn. Lite søvn kan føre til økt appetitt, og at kroppen lettere begynner å hamstre fett. Lite søvn gir også mindre muskelmasse, hvilket igjen gir dårligere forbrenning.

Nybakte fedre har en tendens til å skippe treningen. Foto: Canva

Fedrene oppga også at de var mer slitne og hadde mindre energi enn før. Trening var kanskje ikke det som stod øverst på lista når babyen endelig sovnet. Kanskje fristet det mer å slenge seg ned på sofaen for en liten høneblund.

Klærne begynte å stramme

I undersøkelsen, ble også mennene spurt hvordan de først merket at de de hadde lagt på seg.

  • 27 % forteller at de merket at klærne begynte å stramme.
  • 26 % merket at helsen ikke var like god som før.
  • 25 % la merke til vektøkningen etter å ha sett bilder av seg selv.
  • 15 % kjente at de ble mer andpusten etter å ha lekt med barna sine.

LES OGSÅTil alle fedre: Ikke vent på å bli fortalt hva du skal gjøre. Bare gjør det!

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter