in

Menn med skjegg har flere bakterier i ansiktet enn hunder, sier forskere

Er du av dem som følger trenden og har anlagt skjegg? Da er det fare for at du har ansiktet fullt av bakterier, noen kan til og med være dødelige.

Forskere har tatt prøver fra skjegget til 18 menn mellom 18 og 76 år, og pelsen til 30 hunder. De alarmerende funnene viste at i hvert eneste av de 18 skjeggene, kravlet det rundt en masse forskjellige bakterier, og nesten halvparten av mennene hadde også potensielt dødelige bakterier i skjegget sitt.

Til sammenlikning, hadde hundene jevnt over færre bakerier i pelsen sin enn mennene hadde i skjegget sitt. Det skriver Daily Mail.


Hunden renere enn menn med skjegg

«Forskerne fant et betydelig høyere antall bakterier i prøvene tatt fra mennenes skjegg i forhold til prøvene fra hundenes pels. På bakgrunn av de resultatene, kan hunden betraktes som renere enn menn med skjegg», sier professor Andreas Gutzeit fra Hirslanden Clinic i Sveits.

Keith Flett er grunnlegger av «Beard Liberation Front», en organisasjon som jobber mot diskriminering av skjegg. Han mener det ikke er grunn til å ta undersøkelsen seriøst, siden det er en veldig liten gruppe menn som er testet. Han mener resultatene ville blitt annerledes dersom man hadde testet alle menn med skjegg og alle hunder i verden.

Mener det handler om angst for skjegg

«Jeg mener det er mulig å finne alle mulige ubehagelige ting dersom man tar prøver av folks hår eller hender og tester dem. Jeg mener at skjegget i seg selv ikke er uhygienisk», sier han.

Keith Flett mener i stedet at folk lider av pognofobi, som er angsten for skjegg.

«Det virker som det er en konstant strøm med negative historier om skjegg. Dette høres mer ut som pogonofobi enn noe annet», sier han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tim hørte noen rare lyder på terrassen – fikk sjokk av synet som møtte han

Snakker du med kjæledyret eller plantene dine? Det kan være tegn på høy intelligens