søndag, januar 26, 2020
Dyr Menn tar bilder sittende på ryggen til kjempeskilpadde -...

Menn tar bilder sittende på ryggen til kjempeskilpadde – nettet raser

-

Jorden vår yrer av liv i alle variasjoner og fasonger, men dessverre er mennesket ansvarlig for at flere arter av mangfoldet vårt står i fare for å utryddes.

Riktignok gjøres det mye på flere fronter, blant annet gjør miljøvernorganisasjonene en enorm innsats, men likevel dukker det opp et og annet eksempel på menneskenes hensynsløse behandling av de ville dyrene vi deler planet med.

Den 5. juli i år ble det nemlig publisert en video som viser noen menn behandle en havskilpadde på en forkastelig måte, noe svært mange verden over har reagert sterkt på. Det skriver Daily Mail.

Sitter på ryggen

Videoen, som stammer fra Indonesia, viser i korte trekk noen menn på en strand som lar seg avbilde og filmes mens de sitter på ryggen av en havskillepadde. Videoen ble på få timer spredt over hele verden, og den møter så godt som utelukkende negativ kritikk og fordømmelse av mennenes oppførsel overfor det vakre dyret. Som helt tydelig gjør alt det kan for å slippe unna.

Havskilpadden er av arten lærskilpadde, en art som i følge WWF har minket drastisk i antall de siste årene.

Lærskilpadden har få naturlige fiender, men er i økende grad truet av forurensning, mikroplast og løse fiskegarn i havet. Stadig oftere finner man døde skilpadder med plastposer i tarmsystemet, noe som kommer av at de vanligvis spiser maneter og lett forveksler en plastpose med dem.

De er utrydningstruet, hvilket gjør at denne type behandling ikke på noen måte er akseptabel, og mange mener de som utøver dette bør straffes hardt.

Vi må gjøre hva vi kan for å bevare de få eksemplarene som er tilbake, spesielt siden det sannsynligvis er menneskets skyld de er i ferd med å forsvinne fra kloden vår.

Du kan selv se videoen i klippet nedenfor:

Del gjerne artikkelen hvis du også mener at denne type behandling av dyr er forkastelig, og at vi må gjrøe vårt beste for å bedre levevilkårene til alle dyr på jorden. Både på land og i havet og i luften.

 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kaster grisen utfor 70 meter – ble tvunget til å hoppe i strikk

Folk over hele verden har protestert kraftig etter at en fornøyelsespark i Kina tvang en gris til å hoppe strikkhopp. "Dette er dyremishandling av...

Forsker konkluderer: influensa ER verre for menn

Er det virkelig slik at menn blir sykere enn kvinner? Du er nok ikke alene om du...

Kvinne stanset bilen for å filme elg. Hva hun også fikk med på opptaket, fikk henne til å grøsse

Da den kanadiske kvinnen Audrée Tanguay Fréchette tilfeldigvis så en elg som sto og beitet i veikanten i Gaspésie i Quebec, stanset hun bilen...