Forsiden Dyr Menn tar bilder sittende på ryggen til kjempeskilpadde - nettet raser

Menn tar bilder sittende på ryggen til kjempeskilpadde – nettet raser

Jorden vår yrer av liv i alle variasjoner og fasonger, men dessverre er mennesket ansvarlig for at flere arter av mangfoldet vårt står i fare for å utryddes.

Riktignok gjøres det mye på flere fronter, blant annet gjør miljøvernorganisasjonene en enorm innsats, men likevel dukker det opp et og annet eksempel på menneskenes hensynsløse behandling av de ville dyrene vi deler planet med.

Den 5. juli i år ble det nemlig publisert en video som viser noen menn behandle en havskilpadde på en forkastelig måte, noe svært mange verden over har reagert sterkt på. Det skriver Daily Mail.

Reklame

Sitter på ryggen

Videoen, som stammer fra Indonesia, viser i korte trekk noen menn på en strand som lar seg avbilde og filmes mens de sitter på ryggen av en havskillepadde. Videoen ble på få timer spredt over hele verden, og den møter så godt som utelukkende negativ kritikk og fordømmelse av mennenes oppførsel overfor det vakre dyret. Som helt tydelig gjør alt det kan for å slippe unna.

Havskilpadden er av arten lærskilpadde, en art som i følge WWF har minket drastisk i antall de siste årene.

Lærskilpadden har få naturlige fiender, men er i økende grad truet av forurensning, mikroplast og løse fiskegarn i havet. Stadig oftere finner man døde skilpadder med plastposer i tarmsystemet, noe som kommer av at de vanligvis spiser maneter og lett forveksler en plastpose med dem.

LES OGSÅ
Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund - se hvem hun endte opp med

De er utrydningstruet, hvilket gjør at denne type behandling ikke på noen måte er akseptabel, og mange mener de som utøver dette bør straffes hardt.

Vi må gjøre hva vi kan for å bevare de få eksemplarene som er tilbake, spesielt siden det sannsynligvis er menneskets skyld de er i ferd med å forsvinne fra kloden vår.

Du kan selv se videoen i klippet nedenfor:

Del gjerne artikkelen hvis du også mener at denne type behandling av dyr er forkastelig, og at vi må gjrøe vårt beste for å bedre levevilkårene til alle dyr på jorden. Både på land og i havet og i luften.

 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Det danske kronprinsparet tar med seg en spesiell gjest i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Når prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres lørdag 31. august, kommer det gjester fra både fjern og nær. Det danske kronprinsparet er selvskrevne gjester. Men...

Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Mandag starter innspillingen av sesong 2 av dokumentarserien 113. Og denne gangen er det ikke bare de ansatte ved Universitetssykehuset i Tromsø som blir...

Moren så rødt da datteren ikke fikk klappe servicehunden

Moren var på et kjøpesenter i Pittsburgh med datteren sin, da datteren så en søt golden retriever. Moren spurte om datteren kunne få klappe...

Den unge gutten får publikum til å måpe når han drar i gang «Bohemian Rhapsody»

På den internasjonale togstasjonen i London, står det et offentlig piano. Daglig setter forbipasserende seg ved tangentene og drar i gang en sang eller...

Alenemoren adopterer ei lita jente. Får sjokk når hun finner ut hvem jenta er

Katie Price og mannen hennes hadde slitt med å få barn i lang tid. Da ekteskapet tok slutt, bestemte Katie seg for å adoptere. Katie...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT