Hjem Forskning Mennesker født i september er smartere og lever lenger

Mennesker født i september er smartere og lever lenger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Visste du at fødselsmåneden din kan ha en del å si for hvordan det går med deg i livet? I hvert fall om man skal se på statistikken.

Det er nemlig gjort en rekke forskningsstudier som ser på særtrekk hos mennesker som er født i bestemte måneder.

Forskning viser blant annet at barn født i desember har større sjanse for å utvikle en sunn livsstil. Barn som er født i juni har ofte bedre helse mens januarbarn har økt sannsynlighet for å bli rik og berømt.

Mennesker født i april ender ofte opp som ledere. Så hva med septemberbarna? Vi har sett på hva forskjellige studier sier om mennesker som er født i den første høstmåneden.

1. Større sannsynlighet for høyere utdanning

Foto: Canva

Kan fødselsmåneden din ha noe å si for om du tar høyere utdanning eller ikke?

Vel, en studie gjennomført av National Bureau of Economic Research viste at barn født i september hadde høyere akademisk suksess enn de som er født i andre måneder. Nå er dette et studie utført på barn i USA som da er blant de eldste i klassen når de er født i september og begynner på skolen. Det kan selvfølgelig ha mye med resultatene å gjøre, men uansett; studien konkluderer med at de som er født i september oftest ender opp med høyere utdanning.

2. Septemberbarn har sterkere bein

En studie utført av Bristol University konkluderer med at babyer født på sensommeren og tidlig høst har tykkere bein enn babyer født ellers i løpet av året. Tykkere bein antas å være sterkere og mindre utsatt for å bli svake spesielt senere i livet, noe som er gode nyheter hvis du blir 100 år.

3. Mennesker født i september lever lenger

Foto: Canva

Høstbarn eller de som er født mellom september og november har større sannsynlighet for å bli 100 år. Ifølge en studie fra University of Chicago som analyserte data fra over 1500 hundreåringer, er de fleste som opplever å bli 100 år født i løpet av disse månedene. Årsaken til dette, ifølge forskerne, er at denne gruppen har mindre sannsynlighet for å få sesonginfeksjoner tidlig i livet, noe som kan påvirke livslang helse.

4. Septemberbarn er høyere

Studien vi har omtalt fra Bristol University fant også ut at babyer født på sensommeren til tidlig høst ofte var høyere enn de som ble født i andre måneder. Den lille, men betydelige forskjellen på 5 mm skyldes mest sannsynlig at mødre får mer sollys, og igjen mer vitamin D i siste trimester.

5. Og ikke minst; de er gladere!

Foto: Canva

Suksess gjennom studier og jobb er fantastisk, men ingenting er viktigere enn lykke. Som Time rapporterer, er det minst sannsynlig at mennesker født i høstmånedene lider av depresjon. De er også minst sannsynlig å lide av bipolar lidelse.

6. De er berømte

Er du selv født i september? Kanskje berømmelse lurer like om hjørnet for deg da. Svært mange kjente personer er nemlig født i nettopp september.

Hver fødselsmåned har selvfølgelig sine kjendiser, men september er oversvømmet av berømte mennesker. Keanu Reeves, Will Smith og Beyonce er bare noen av stjernene på A-listen som ble født i september, men det stopper ikke der. Roald Dahl, Freddie Mercury, Serena Williams, Michael Douglas, Prins Harry, Agatha Christie, Fredrik Skavlan og Kjetil André Aamodt er blant den nesten utømmelige listen av kjente septemberbarn.

Kjenner du noen som har bursdag i september? Del artikkelen med dem for å gi de en liten oppmuntring da!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com