Hjem Dyr Mer enn 30 skilpadder er funnet knivstukket i hjel på stranden

Mer enn 30 skilpadder er funnet knivstukket i hjel på stranden

Politiet har satt i gang etterforskning etter at mer enn 30 grønne havskilpadder er funnet knivstukket i hjel på en japansk strand

Lokalbefolkningen på den avsidesliggende øya Kumejima i Japan fant nylig en rekke døde havskilpadder som hadde stygge sår i nakken og på svømmeføttene.

Det antas at skilpaddene har blitt knivstukket av fiskere som brutalt har stukket dem i hjel etter at de har viklet seg inn i fiskegarnene. Dette skriver den britiske avisen Daily Mail.

Minst én fisker har innrømmet at han knivstukket skilpadder som har blitt fanget i garnene hans, ifølge det japanske nyhetsnettstedet Mainchi.

– Jeg slapp noen av skilpaddene ut i sjøen, men jeg klarte ikke å frigjøre de tyngste, så jeg stakk dem ihjel for å bli kvitt dem, skal fiskeren ha sagt som forklaring.

Foto: Kumejima sea turtle museum

Grønne havskilpadder regnes som en truet art av japanske myndigheter og naturverngrupper, og det ble gjort forsøk på å redde skilpaddene, men de aller fleste var allerede døde da det grusomme funnet ble gjort.

Japansk politi patruljerte strendene på øya som har 9000 innbyggere i tiden etter funnet, men det er ifølge Daily Mail usikkert om det er iverksatt noen tiltak.

En av de største havskilpaddene

Grønne havskilpadder er en av de største havskilpaddene, og den eneste planteeteren blant de forskjellige havskilpadde-artene.

Grønne skilpadder finnes hovedsakelig i tropiske og subtropiske farvann, opplyser WWF på nettsidene sine.

Som andre havskilpadder vandrer de lange avstander mellom foringsplasser og strendene der de klekkes ut.

Grønne skilpadder er klassifisert som utrydningstruede på grunn av overhøsting av eggene deres, jakt på voksne skilpadder, tap av strender å hekke på samt at de blir fanget i fiskeutstyr.

Disse skilpaddene beiter på sjøgress og alger, og gjør dermed en viktig jobb med å vedlikeholde sjøgressbedene slik at de blir mer produktive – det er omtrent som å klippe plenen for å holde den sunn.

Når sjøgresset kommer fordøyd ut igjen, blir det næringsstoffer for de mange artene av planter og dyr som lever i sjøgressøkosystemet.

LES OGSÅ: Mann kjøper alle haveskilpadder han finner på markedet – grunnen rører en hel dyreverden

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com