lørdag, august 8, 2020

Meteorologen med dårlig nytt – Det er ikke sommer i vente

Mest lest nå

Varmere strøk og paraplydrinker er for mange byttet ut med Norgesferie i år, og det er mange som venter på godværet. «Man må smøre sg med tålmodighet», sier meteorologen.

Det har vært en kjølig start på juli måned, og det er dessverre ikke så mange varme dager i sikte.

– Været kommer til å bli vekslende. Vi er i en periode der det er mange små lavtrykk rundt Skandinavia. Det gjør at været vil skifte mellom regn, regnskurer og sol, sier meteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til VG.


Han forteller videre at et skikkelig godt sommervær ikke kommer til å vise seg den kommende uken, men legger til at det kan komme noen varmeblaff noen steder i landet:

– Nord-Norge kan få litt varme neste uke. Temperaturen i Bodø kan stige over 15 grader og kanskje nærma seg 20 noen dager. Lenger sør i Nordland kan temperaturen stige over 20 grader visse stader, sier han.

I resten av landet vil været holde seg slik det har vært den siste tiden.

Østlandet får best vær

Øst på Sørlandet og på deler av Østlandet kan en få dager med ganske godt vær, sier Ovhed, men samtidig presiserer han at det også her vil være ustabilt.

Vestlandet og Trøndelag får det dårligste været:

I Bergen kan det komme litt mer sol de nærmeste dagene, men temperaturen stiger ikke over 15 grader. I Trøndelag vil det veksle mye, mellom dager med opp mot 20 grader og ned mot 15.

På spørsmål om det ser lysere ut over neste uke, svarer han:

– Nei, ikke slik vi kan se nå. Men det er vanskelig å seie noe om en periode så langt fram. Slik som med varmeperioden med hadde i juni, kan en kald periode som nå, vare i flere uker.

Dersom venter på varmt og stabilt sommervær, må en altså smøre seg med tålmodighet.

130,356FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter