lørdag, juli 11, 2020

Mette-Marit er syk. Kronprinsen må reise til Japan alene

Mest lest nå

Mens Kronprins Haakon er i Japan, må Mette-Marit holde seg hjemme. Kronprinsessen vår har ingen offentlige oppdrag ut måneden.

Mette-Marit skulle i utgangspunktet også deltatt på stortingsmiddagen forrige uke, men måtte avlyse på grunn av sykdom.

Kronprins Haakon er i Japan for å overvære tronskifteseremonien som markerer innsettelsen av Hans Majestet Keiser Naruhito av Japan.


Deltok på bokmessen i Tyskland

Kronprinsessen deltok på bokmessen i Tyskland forrige uke. Og etter hun kom hjem derfra, har hun ikke kunnet delta på noen offentlige opptredener.

Mette-Marit lider av kronisk lungefibrose. En sykdom som gjør at hun fort blir ekstra sliten. Under bokmessen i Tyskland, var kronprinsen med for å støtte Mette-Marit. I et intervju med VG, sier hun at hun har måttet kutte ned på jobbingen og offisielle oppdrag etter at hun ble rammet av lungesykdommen.

«Jeg prøver å ta det med mer ro, og det handler mye om at det ikke blir for lange dager», sier hun.

Kronprinsen måtte ta over

Allerede på første dag av den seks dager lange litterære reisen i Tyskland, måtte Haakon steppe inn og holde Mette-Marits tale under åpningen av utstillingen «Munch seen by Karl Ove Knausgård» i Düsseldorf.

«Ja, det er det opplegget vi har her. At hvis hun synes det er bedre at jeg tar det, så tar jeg det bare. Det fungerte fint i går, gjorde det ikke? Vi passer også på at hun tar litt pauser innimellom», sier kronprinsen.

Blir den eneste representanten fra Norge

Reisen har nok tatt på, for nå måtte altså kronprinsen reise alene til Japan. Kronprinsen blir dermed den eneste representanten fra Norge som er med og feirer innsettelsen av den nye keiseren. Tirsdag kveld holdt keiseren en privat feiring med gjestene sine, der det ble feiret både med statsoverhoder og kongelige.

Men Haakon møter flere kjente i Japan. Både den svenske kongen og kronprinsessen, Carl Gustaf og Victoria er tilstede under feiringen. Det samme er det danske kronprinsparet Frederik og Mary.

LES OGSÅ: Kronprins Håkon om døden: – Skremmer meg litt, men er ikke redd

Vi ønsker Mette-Marit god bedring, og håper hun snart er på beina igjen. 

130,140FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter