in

Mette-Marit kommer med råd til folk som sliter i karantene

Foto: Prins Sverre Magnus og Røde Kors. ⁣

Kronprinsesse Mette-Marit (46) befinner seg i risikogruppen, og må derfor passe litt ekstra på under koronapandemien. Nå forteller hun om hvordan hun takler å være i karantene.

Kronprinsessen har sykdommen kronisk lungefibrose, og vil derfor være ekstra utsatt ved koronasmitte. I et nytt intervju med NRK, forteller hun hvordan hun kommer seg gjennom dagene i isolasjon på Skaugum.

– Hvis det er ett råd jeg skal gi, er det å holde på gode rutiner; komme seg opp om morgenen, få nok søvn, komme seg ut i naturen. Det tror jeg er veldig viktig for alle. Og husk at det går over. Det kommer lysere dager, sier hun.


Må ta vare på hverandre

NRK-intervjuet, som ble sendt på Dagsrevyen, ble gjort i forbindelse med at hjelpetelefonene opplever ekstra stor pågang for tiden. Nå håper Mette-Marit at folk tar godt vare på hverandre.

– Vi har alle et ansvar nå for å ta vare på hverandres psykiske helse. Som naboer og foreldre er vi nødt til å passe på hverandre. Det er det ingen tvil om, sier hun.

Hjemmekontor og hjemmeskole

Kronprinsessen har tidligere lagt ut bilder på Instagram der hun viser hva familien bruker dagene til.

– Her kommer noen bilder herfra i denne spesielle tiden. Hos oss er det hjemmekontor, telefonmøter, lekser, turgåing, bading og rutiner som holder moralen oppe, skrev hun, og kom samtidig med en hilsen til det norske folk:

– Haakon, barna og jeg sender mange gode tanker til alle som på hver sine hvis holder hjulene i gang om dagen. En ekstra hilsen til dere som føler dere mer ensomme nå. Og til alle som har blitt syke: Måtte dagene bli lettere snart.»

https://www.instagram.com/p/B99pU0phhXH/?utm_source=ig_web_copy_link

LES OGSÅ: Kronprinsparet med hjemmekontor: – Det har holdt på å rable litt for oss

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Les Eriks (36) gripende dagbok fra da han lå på intensivavdelingen med korona

maud angelica

Maud Angelica Behn fyller 17 år i dag – hun har blitt lagt merke til verden over