Forrige uke ble det kjent at Kronprinsesse Mette-Marit lider av kronisk lungesykdom. Det norske folk har virkelig vist sin støtte til Kronprinsessen etter nyheten og i går var hun tilbake på jobb. 

Kronprinsessen stilte opp i Dagsrevyen og fortalte om sykdommen sin.

– Jeg har slitt med helseutfordringer i noen år nå. Det siste året har plagene vært mer uttalte. Det gjør at vi nå har vært gjennom en ganske lang prosess for å finne ut mer av hva det er, og nå begynner vi å få noen svar, sa Kronprinsessen til NRK.

Flere år med helseutfordringer 

Det ble også kjent at Mette-Marit har slitt med sykdommen i flere år. Kongehuset publiserte en pressemelding hvor Kronprinsessen var svært åpen om sykdommen.

– Jeg har i en del år tidvis hatt helseutfordringer, og nå vet vi mer om hva disse bunner i. Tilstanden gjør at arbeidskapasiteten vil variere. Kronprinsen og jeg velger å informere om dette nå, blant annet fordi det fremover vil være behov for å planlegge perioder uten offisielt program. I forbindelse med behandling, og når sykdommen er mer aktiv, vil dette være nødvendig, sa Kronprinsessen.

Delte ut pris til stående applaus 

I går kveld fikk det norske folk et gledelig gjensyn med Mette-Marit. Hun var tilstede sammen med Kronprinsen da det ble arrangert Nordisk Råd litteraturpris i Operaen i Bjørvika.

LES OGSÅ
Jan Thomas vekker oppsikt med nytt bilde - uten en tråd

På Instagram kunne det norske kongehus opplyse at hun var tilstede for å dele ut Nordisk Råd litteraturpris. En pris som gikk til den islandske forfatteren Auður Ava Ólafsdóttir for boken «Ör».

Det var mange som gledet seg over å se Mette-Marit igjen og hun ble varmt mottatt av publikum da hun entret scenen.

– Da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kom inn i salen reiste alle seg og klappet for de kongelige. Det var tydelig at mange var ekstra glade for å se Mette-Marit i dag. Mange føler nok med henne. Den varme velkomsten gjorde nok godt, sier kongehusekspert Anders Johan Stavseng til Se og Hør.

Det er flott å se at Mette-Marit er tilbake på jobb og at hun stråler som hun gjør! 

LES OGSÅ
Eminem feirer 11 år som rusfri

Hun har tydeligvis hatt godt av all støtten det norske folk har gitt den siste uken. Nå fortsetter vi å vise vår støtte. Trykk på deleknappen og vis at du støtter Kronprinsessen vår i den vanskelige tiden du også!