onsdag, januar 22, 2020
Kjendisnytt Mette-Marit skulle intervjues til NRK-dokumentar – måtte avlyse på...

Mette-Marit skulle intervjues til NRK-dokumentar – måtte avlyse på grunn av helsen

-

NRK har som tradisjon å sende dokumentaren «Året med kongefamilien» hver romjul. Dokumentaren oppsummerer kongefamiliens travle hverdag, med offisielle oppdrag og gjøremål. I årets dokumentar, måtte kronprinsesse Mette-Marit avlyse intervjuet. Årsaken var helsemessige utfordringer.

Programmet skulle egentlig sendes 2. juledag, men på grunn av Ari Behns dødsfall valgte NRK å utsette programmet.

I dokumentaren blir alle medlemmene av kongefamilien intervjuet. Både kong Harald og dronning Sonja, prinsesse Astrid og kronprins Haakon har stilt opp. Det skulle også være et intervju med kronprinsesse Mette-Marit, men det ble avlyst.

Skulle handle om litteratur

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, bekrefter at det var helsetilstanden til Mette-Marit som gjorde at hun ikke ble intervjuet. Derimot ble det brukt et intervju NRK gjorde med Mette-Marit i Tyskland da hun representerte Norge som gjesteland under bokmessen i Frankfurt.

«I tillegg var det planlagt enda et intervju med «Året med Kongefamilien», som i hovedsak skulle handle om hennes engasjement for litteratur generelt og hennes arbeid for å fremme norsk litteratur i Tyskland. Det ble avlyst av helsemessige årsaker», sier kommunikasjonssjefen til Se og Hør.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm)

Må ta det med ro

Mette-Marit lider av kronisk lungefibrose. En sykdom som gjør at hun fort blir ekstra sliten. Under bokmessen i Tyskland, var kronprinsen med for å støtte Mette-Marit. I et intervju med VG, sier hun at hun har måttet kutte ned på jobbingen og offisielle oppdrag etter at hun ble rammet av lungesykdommen.

LES OGSÅKong Harald blir ikke skrevet ut av sykehuset som planlagt – dette sier slottet

«Jeg prøver å ta det med mer ro, og det handler mye om at det ikke blir for lange dager», sier hun.

Påvirker lungefunksjonen

Kronisk lungefibrose er en gruppe tilstander som over tid kan påvirke lungefunksjonen.

«Lungefibrose er en tilstand hvor det normale lungevevet erstattes av bindevev. Så er det en litt uvanlig type vi har påvist hos Mette-Marit. Så skal det presiseres at da dette ble påvist første gang var det meget begrensede forandringer, og i den tiden vi har fulgt det så har det vært en beskjeden utvikling av det», sa Mette-Marits lege, professor ved Rikshospitalet, Kristian Bjøro til NRK høsten 2018.

LES OGSÅKronprinsesse Mette-Marit i ny bok: Jeg hadde i meg så mye vondt som måtte ut

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Dette skjer i kroppen din når du drikker kaffe

Mange av oss er avhengig av en kaffekopp når vi står opp om morgenen. Foruten å gjøre oss mer våken gir den varme drikken...

Nytt håp: Nyoppdaget celle kan muligens bekjempe alle type kreftformer

I følge BBC har en gruppe forskere fra Cardiff University i Wales nylig oppdaget en ny celle som skal kunne bekjempe de fleste typer...

Dolph Lundgrens nye, norske kjæreste om aldersforskjellen: – Det er litt rart

Men selv om norske Emma Krokdal (24) syns det er litt rart, er det ikke noe hun tenker mye over. Dessuten syns hun Dolph...