Hjem Dyr Mexikanske skoleelever med genialt prosjekt som kommer både miljøet og landets løshunder til gode

Mexikanske skoleelever med genialt prosjekt som kommer både miljøet og landets løshunder til gode

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er ofte de små ting som utgjør de helt store forskjellene – noe disse 35 elevene ved Scholastic Institute of Zacatecas i Mexico er levende bevis på.

For ikke bare er innsatsen de gjør miljøvennlig, den kommer også mange av de hjemløse hundene i byen til gode. De bygger nemlig hundehus av resirkulert materiale de har funnet hjemme. Materiale som ellers bare ville ha blitt kastet i søpla.

Alt materialet har elevene tatt med hjemmefra, og husene er tiltenkt de hjemløse gatehundene når kulda setter inn. Slik at de har et sted å søke ly mot vær og vind når vinteren kommer.

Så langt har de satt ut 20 små hus bygget av alt mulig fra eggebakker, aviser, pappkasser, gamle laken og stoffrester, ja, stort sett alt som elevene kunne komme over hjemme.

På denne måten har ikke bare elevene lært om miljøvern og resirkulering, de har også lært om empati og det å ta vare på de som ikke alltid har det så lett. I dette tilfellet, Mexicos gatehunder.

Ganske genialt, spør du oss, og kanskje noe å tenke på for norske elever? Vi har riktignok ikke så mange løshunder i våre gater, men katter finnes det rikelig av, og de har det heller ikke så lett om vinteren. Del og lik hvis du også synes dette er et fantastisk tiltak av de mexikanske elevene.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com