fredag, juni 5, 2020

Mia jobber som sykepleier i Sverige: – Jeg er absolutt ikke redd

Mest lest nå

Mens Norge har valgt en strategi mot koronaviruset med stengte skoler og grenser, og karantene av hele befolkningen, har Sverige valgt helt motsatt tilnærming. Sykepleier Mia Löf står midt i stormsenteret. Hun er helt overbevist om at dette kommer til å gå bra.

I Sverige går livet stort sett som normalt. Men folk bes om å holde seg hjemme dersom de føler seg syke. Tanken er at så mange som mulig smittes, og at man dermed oppnår flokk-immunitet.

Mia Löf jobber som klinisk ansvarlig sykepleier på infeksjonsavdelingen ved Danderyds sykehus. Der begynner det å dra seg til, og sykehuset fylles opp av koronasmittede folk som trenger behandling.


– Vi befinner oss midt i stormens øye, men jeg kjenner men trygg. Jeg er absolutt ikke redd, sier hun til Aftonbladet.

Lagde eget korona-mottak

Torsdag den 5. mai, gjorde sykehuset om en gammel ambulansegarasje til mottak for koronasmittede. Mia testet rundt 500 personer.

– Jeg har ingen nøyaktige tall, men jeg tror at rundt en tredjedel av de vi testet var positive, sier hun.


Forrige uke ble korona-mottaket lagt ned. Nå var det behov for alle de ansatte inne på sykehuset for å ta vare på pasientene som trenger behandling.

God stemning

Mia forteller at stemningen blant personalet har vært på topp siden koronaviruset kom til Sverige.

LES OGSÅKoronasmittede blir raskt friske igjen

– Nå er det som at alle jobber sammen. Vi har blitt påminnet om at vi jobber i helsesektoren fordi vi ønsker å gjøre en forskjell, sier Mia, og legger til at hun er innstilt på at det kommer til å bli en lang vår. Likevel er hun helt sikker på at Sverige kommer til å bekjempe koronaviruset.

– Jeg tror vi kommer til å klare dette. Bare vi nå klarer å få folk til å bli syke litt om litt, så har vi kapasitet, sier hun.

LES OGSÅMer enn 49.000 nordmenn melder seg til tjeneste – nå gjelder det

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter