lørdag, juni 6, 2020

Michael Jordan donerer 64 milllioner kroner til helsesenter for vanskeligstilte

Mest lest nå

Basketballstjernen Michael Jordan (56) er kjent for å ha et hjerte som banker for mennesker som ikke er like privilegert som han selv. Nylig åpnet han et helsesenter for vanskeligstilte mennesker i hjembyen sin, Charlotte i North Carolina.

«Dette er en veldig følelsesladet ting for meg å få mulighet til å gi tilbake til samfunnet som støttet meg over alle de årene», sa en tydelig rørt Michael Jordan under åpningstalen.

Basketballstjernen vokste opp i byen Charlotte før han ble kjent basketballspiller. Helsesystemet i USA er ikke like godt som det vi har her i Norge. Har man ikke jobb eller egen forsikring, er det veldig dyrt å oppsøke lege eller sykehus. Helsesenteret er det første av to senter som skal hjelpe folk i Charlotte. Senteret skal hete «Novant Health Michael Jordan Family Clinic».


Foto: Twitter

Det var her det startet

«Dette er fra hjertet. En lidenskap basert på hva denne byen, denne staten, har gitt til meg. Jeg kan aldri betale tilbake det dere har gitt til meg. Men dette er en start», sa Michael Jordan i talen sin.

LES OGSÅ: Jon Bon Jovi har åpnet to restauranter der fattige kan spise gratis

«Jeg dro avgårde og skapte meg et liv andre steder. Men det var her alt begynte», sa han videre, og la til med glimt i øyet:

«Og jeg trenger ikke moren min til stadig å minne meg på det.»

Foto: Skjermdump Twitter

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Michael Jordan har gitt tilbake til samfunnet. Da han var aktiv spiller, donerte han en hel månedslønn til flere veldedige organisasjoner.

Han har også engasjert seg i en organisasjon kalt «Charlotte Hornets Foundation». Da orkanen Florence raste gjennom staten Carolina og førte til massive ødeleggelser, donerte han over 18 millioner norske kroner til folk som ble berørt av orkanen.

LES OGSÅ: Idrettstjerne hylles etter sitt bidrag – gir over 90 millioner til fattige og hjemløse

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter