in

Milliardær krever at regjeringen gir mer til de som sliter

skjermdump: VG TV

Stadig flere nordmenn sliter som følge av dyrere mat, dyr strøm og høyere rente. Ta av oljefondet, oppfordrer milliardær Christian Ringnes (68).

Milliardæren som gjennom selskapene sine vil betale godt over 100 millioner kroner i skatt i år, anser seg selv som en av statens melkekuer. Han synes derfor at han kan mene noe om hva staten bruker pengene sine på.

– Den krisen vi nå er oppe i, er ikke en fordelingskrise, men en fattigdomskrise. Jeg mener staten må ta det innover seg og gi mer til de fattige, sier Ringnes til VG.


Investoren ber regjeringen gi 4000 kroner hver måned til de 200.000 fattigste og 2000 kroner hver måned til de 200.000 nest fattigste.

– Det ville koste staten 14,4 milliarder kroner per år og gjøre en betydelig forskjell for de dårligst stilte, sier Ringnes til avisa.

Men han vil ikke betale mer skatt for å dekke dette.

– Det er bare å ta disse pengene rett fra Oljefondet, det er det rom for under handlingsregelen. Staten får et overskudd på ufattelige 1000 milliarder, mye av samme grunn som gjør at folk er fattige, sier han.

Milliardæren, som selv er en av bidragsyterne til Fattighusetm synes synet av de stadig voksende køene av folk som venter på matpose utenfor Fattighuset er hjerteskjærende.

Riften om matposer så stor at noen møter opp på Fattighuset kl 03:00 om natta. At det er nok mat til alle fremmøtte er nemlig ikke en selvfølge. Også Frelsesarmeen rapporterer om det samme.

– Spesielt de som allerede levde med små marginer, har fått det vanskeligere nå – men vi hjelper også mange som har kommet til oss for første gang, sier Frelsesarmeens kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.

Flere steder har det gjennom høsten blitt delt ut langt mer mat til trengende husholdninger enn tidligere. Enkelte steder har matkøene mangedoblet seg.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

I denne kommunen deles det ut ekstra penger til innbyggere som sliter før jul

Så en ekstra gang på «bomullsdotten» og oppdaget at den hadde fjes og to bein