in

Millionærens siste ord på dødsleiet får oss til å tenke over hva som virkelig er viktig i livet

Å ha en jobb er noe de fleste mennesker er avhengig av. Vi er nødt til å tjene penger til livets opphold. Men for noen blir jaget etter penger deres viktigste kamp. De blir aldri fornøyd. Det er aldri nok.

Teksten nedenfor kan kanskje gi deg en annen formening om hvilke valg som egentlig betyr noe her i livet.

Tanker om livet

«Jeg har nådd helt til topps når det gjelder å lykkes med mine forretninger. I andres øyne har livet mitt vært et symbol for fremgang.


Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Til tross for dette har jeg, utenom mitt arbeid, veldig liten lykke. Min rikdom er bare et faktum som jeg har vendt meg til.

Når jeg skriver dette brevet ligger jeg i en sykehusseng og ser tilbake på livet mitt. Jeg forstår nå at alle hyllester og de rikdommer jeg en gang var så stolt av er betydningsløse med min død så nært forestående. I mørket kan jeg skimte det grønne lyset fra apparatet som hjelper meg å puste. Jeg hører duren av maskiner som jobber. Jeg kjenner hvordan døden henger over meg.

Først nå forstår jeg at når du har en trygg økonomi så må du ta tak i tingene som ikke har med økonomi å gjøre. Jeg snakker om ting som er mye viktigere – kjærlighet, drømmer fra barndommen.

Slutt å jage etter penger. Det eneste de gjør for et menneske er akkurat det som de har gjort med meg. Ingen lykke.

Gud har skapt oss alle på samme vis, vi kan alle kjenne kjærlighet i hjertene våre. Illusjoner skapt av berømmelse eller penger, som i mitt tilfelle, er ingenting jeg kan ta med meg.

Jeg kan bare ta med meg de minnene som er skapt gjennom kjærlighet. Det er ekte rikdom som følger deg, som gir deg styrke til å fortsette.

Kjærlighet kan ferdes tusenvis av mil – det er ingen begrensninger. Flytt til den plassen du lengter etter. Jobb for de målene du vil nå. Alt finnes i ditt hjerte og i dine hender.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Vet du hva som er verdens dyreste seng? Sykehussengen. Du kan, om du har penger nok, ansette noen til å kjøre bilen din, men du kan ikke ansette noen til å ta over sykdommen som dreper deg.

Materielle ting du har mistet kan finnes igjen, men det finnes en ting som du aldri kan finne når du har tapt det; livet.

Uansett hvilket stadie av livet du nå befinner deg i så kommer vi alle ubønnhørlig til å møte dagen da lyset slukkes. Snille deg. Sett pris på og vern om kjærligheten i familien din, kjærligheten til partneren din og kjærligheten til dine venner.

Vær snill med alle. Lev et liv fylt av kjærlighet og mening.»

Det kunne ikke vært sagt bedre! Del gjerne artikkelen med vennene dine for å dele dette viktige perspektivet på livet! 


Etter gode innspill fra våre lesere i kommentarfeltet har vi forsøkt å finne ut av hvem som opprinnelig skrev dette brevet. Vi har ikke lyktes. Det tankevekkende brevet er hevdet å ha blitt skrevet av mangemillionær Steve Jobs på dødsleiet, samtidig er det mange kilder som avkrefter dette. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mor trodde Oscar hadde vannkopper. Sannheten var så utrolig mye verre

Tenåring fant håndveske på parkeringsplassen – fikk 170.000 i finnerlønn