torsdag, mai 28, 2020

Min kone er en sykepleier. Min kone er en helt.

Mest lest nå

Bobby og konen hans Rayena bor sammen med sin lille sønn i USA. Rayena jobber som intensivsykepleier. Bobby vet at konen hans er sliten og overarbeidet. Bobby ville dele noen av tankene sine rundt konen og postet følgende tekst på Facebook. 

kone sover
Foto: Facebook


«Dette er konen min som tar seg en lur. Om en time vil hun nok våkne, kle på seg og gjøre seg klar for jobb.

Verktøyet og sakene hun trenger for å utføre jobben sin vil bli gjort klar og sjekket omhyggelig – hennes hår og sminke blir gjort raskt. Hun vil klage på at hun ser forferdelig ut. Jeg vil være uenig, empatisk nok, og gi henne en kopp kaffe.

Hun vil sitte på sofaen med bena i kryss under seg og prøve å drikke, mens hun glad og fornøyd leker med et lite barn som kryper over og under henne.»

mann og sønn
Foto: Facebook

«Hun vil innimellom stirre med et tomt blikk mens vi snakker. I stillhet stålsetter hun seg for det kommende skiftet. Hun tror jeg ikke legger merke til det.

Hun vil kysse barnet, hun vil kysse meg, og så vil hun gå å ta vare på folk som har den verste dagen i hele sitt liv. Krasjete biler, skuddsår, eksplosjoner, brannsår og brudd – profesjonelle, fattige, prester, rusavhengige og prostituerte – mødre, fedre, sønner, døtre og familier – det har ingenting å si hvem du er eller hva som skjedde med deg.»

mor og sønn
Foto: Facebok

«Hun vil ta vare på deg.

14 timer senere vil hun komme hjem. Hun tar av seg skoene som har gått gjennom blod, svette og tårer. Hun tar dem av sine såre føtter og setter dem igjen på utsiden. Noen ganger vil hun ikke snakke om det. Noen ganger klarer hun nesten ikke å vente med å få snakket om det.»

sykepleier helt
Foto: Facebook

Noen ganger ler hun helt til hun begynner å gråte, og noen ganger bare gråter hun – men uavhengig av dette vil hun være tidsnok til neste skift.

Min kone er en sykepleier. Min kone er en helt.»

Det er ikke tvil om at denne kvinnen er et sterkt menneske, som har et tøft og krevende yrke. Men hun er jammen heldig som har en mann som viser så mye kjærlighet, stolthet og respekt ovenfor den hun er og det hun gjør. I disse koronatider ble denne hyllesten ekstra spesiell. Del den videre for å hylle og takke alle som står på der ute, for at vi andre skal ha det bra!

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter