Hjem Nyheter Mina og Mille døde av overdose – nå får mamma Kirsti Åpenhetsprisen

Mina og Mille døde av overdose – nå får mamma Kirsti Åpenhetsprisen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Moren til de to 16 år gamle tvillingene som døde av overdose i Spydeberg i januar, Kirsti Skogsholm, får Mental Helses Åpenhetspris.

Årets vinner av Åpenhetsprisen er Kirsti Skogsholm (47), mor til tvillingene Mina og Mille som døde av overdose natt til 8. januar. Skogsholm får prisen for sitt store mot og åpenheten hun har vist i kampen for å belyse manglene i psykisk helsevern i Norge. Dette opplyser organisasjonen som står bak prisen,  Mental Helse, på sine nettsider.

– Kirsti har belyst store problemer i forebyggingen og behandlingen av psykiske helseutfordringer og rusproblematikk blant unge. Ikke minst har hun vist hvor tung kampen for å bli hørt som pårørende er. Hun er en representant for pårørende og unge som ikke får hjelp, sier Haakon Steen, 2. nestleder i Mental Helse.

I etterkant av dødsfallene har Skogsholm vært åpen om kampen hun har stått i om mangel på hjelp i både psykisk helsevesen og barnevernet. TV 2 skriver at de to jentene hennes led av alvorlige spiseforstyrrelser, men ble skrevet ut av psykiatrien og plassert på barnevernsinstitusjoner, til tross for en rekke advarsler om ar det kunne få fatale konsekvenser for tvillingene på 16 år.

De døde av overdose etter å ha utviklet rusproblemer i barnevernets omsorg.

– Å motta denne prisen betyr ufattelig mye for meg og for så mange andre, sier Skogsholm til TV 2, og medgir samtidig at det har kostet mye å dele så åpent om de to døtrene.

Mental Helse gir Åpenhetsprisen 2023 til Kirsti Skogsholm. Hun får prisen for sitt store mot og åpenheten hun har vist i kampen for å belyse manglene i psykisk helsevern i Norge.

Posted by Mental Helse on Monday, October 9, 2023

– Jeg håper også jeg at denne prisen åpner for flere muligheter for meg til å fortelle om min opplevelse, og at en del aktører kan lære av vår historie, sier hun videre.

Prisen utdeles tirsdag 10. oktober, som også er Verdensdagen for psykisk helse.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com