Forsiden Nyheter Mirakelpredikanten etter avsløringene i VG: "Fake news"

Mirakelpredikanten etter avsløringene i VG: «Fake news»

På lørdag kunne VG avsløre at mirakelpredikanten Svein-Magne Pedersen har rundlurt en rekke nordmenn. Han har over flere år samlet inn penger gjennom stiftelsen Misjonen Jesus Leger. Pengene skulle gå til barnehjem i India. Barnehjem som ikke eksisterer eller som bare huser kyr. 

Avsløringene gjorde mange nordmenn opprørt og sinte. Svein Magne Pedersen på sin side kom først med sine offentlige uttalelser om saken gjennom en sending på Visjon Norge mandag kveld. Der kunne han blant annet fortelle at han ikke visste at barna var flyttet fra et av barnehjemmene hvor det nå bare er kuer.

Får bred støtte på Facebook

Svein Magne Pedersen har kommentert saken og forholdene på sin egen Facebookside. Han kaller blant annet avsløringene for «Fake news» og får bred støtte fra sine tilhengere.

Reklame

Han forteller om barnehjemmet som VG har avslørt bare brukes til kyr. 

«I 2012 besøkte jeg, sammen med en journalist og en annen venn, den kristenfiendtlige staten Orissa i India. Da fikk vi høre at hinduer i årene 2007-2008 hadde drept 16.000 kristne i provinsen. Det var et stort behov for barnehjem i dette distriktet. Barn ble fanget og solgt til slaveri, prostitusjon og organdonasjon. Det gjaldt å handle raskt. Paven kom med et opprop: «Stopp drapene av de kristne i Orissa!» Vi møtte 320 foreldreløse barn foran en bygning overfylt av foreldreløse barn fra disse foreldrene. Noe måtte gjøres raskt. Vår samarbeidspartner i India hadde kontakt med et firma som kunne sette opp ti barnehjem. For å spare plass og midler ble barnehjemmene/enhetene bygd vegg i vegg, som i en norsk bygate.

Bygningene ville koste en million kroner. Styret i Misjonen Jesus leger bestemte seg for å samle inn penger til dette prosjektet. Den 22. juni 2013 sto bygningene ferdig. Vi har bilder som viser over 500 barn foran bygningene. Disse har i to år nytt godt av våre barnehjem. Dette var verd innsatsen. Vi reddet trolig flere barn fra død og slaveri.

En gang i 2015 ble barnehjemmene overlatt til en annen stiftelse, fordi den tidligere lederen ble drapstruet. Politiet anbefalte ham om ikke å komme tilbake til Orissa.

Foto: Svein Magne Pedersen / Facebook

En gang i 2015 ble lederen av barnehjemmene drept. Faren for opptøyer var stor. Barna ble overført til andre barnehjem og fosterhjem. Den 7. november i år fikk vi først høre om tragedien. Vi trodde at barna bodde trygt der. Uansett – vår oppgave var å bygge barnehjem – ikke å drive dem. Vår oppgave var alt oppfylt den 22. juni 2013. Om vi hadde visst om driftsstansen før, ville det ikke betydd noe for vårt bidrag. Innsamlingen ble gjort i forkant av byggingen, ikke etter at driften ble stanset.

Siden ingen tok ansvar for barnehjemmene ble de stående uten tilsyn. Derfor kunne hvem som helst gjøre hva de ville med de. Til og med hellige kyr kunne gjøre dem et besøk, slik VG skriver om i dag. Slik går det når en uferdig, forutinntatt VG-journalist driver selektiv journalistikk der hun velger å skrive en utelukkende negativ reportasje om vårt bidrag i India. Hun velger bevisst å utelate at vi har bygd tolv brønner for 24.000 kasteløse og støttet en annen, seriøs indisk stiftelse helt fra 2001.

VGs kyr viser en tendensiøs, mot bedre vitende skrevet reportasje. Fake news. Våre bilder fra innvielsen med flere hundre barn i 2013 viser noe annet.»

Nå strømmer det inn med støtteerklæringer til Svein Magne Pedersen fra kristne over hele landet. Samtidig kan VG melde at Stiftelsestilsynet skal åpne tilsynssak mot Misjonen Jesus Leger.

LES OGSÅ
Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Hva tror du? Har Svein Magne Pedersen rent mel i posen eller har han svindlet nordmenn for millioner? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT