Hjem Familie Hun mistet sin 7 måneder gamle sønn – Nå advarer hun andre foreldre mot å ha tepper i babyens seng

Hun mistet sin 7 måneder gamle sønn – Nå advarer hun andre foreldre mot å ha tepper i babyens seng

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Etter en tragisk ulykke forteller en sørgende mor om farene ved å ha tepper og andre gjenstander liggende i en babys seng.

Jordan DeRosier tok til sosiale medier for å uttrykke sin tomhet etter at hun plutselig mistet sin syv måneder gamle sønn Sloan den 3. juli 2017. Mens hun opprinnelig avstod fra å legge ut dødsårsaken, delte hun sin hjerteskjærende opplevelse etter at kritikerne begynte å skylde på vaksiner; Sloan hadde gått bort etter å ha blitt kvelt av teppet sitt i løpet av natten.

«Jeg hadde ikke ønsket å forklare detaljerte omstendigheter om hans død på grunn av min skyldfølelse og frykt for fordømmelse fra andre. Men jeg vil ikke tillate noen å prøve og legge skylden der den ikke hører hjemme,» skrev hun i et Facebook-innlegg som siden blitt slettet.

Foto: Instagram

«Han ble sist lagt til sengs sammen med et teppe laget av hans bestemor, og et annet teppe, ett grått teppe som han hadde knyttet seg til siden fødselen. Han ble funnet med det grå teppe surret rundt hodet. På en eller annen måte hadde han trukket teppe gjennom sprinklene på krybben, slik at det ble surret fast rundt hodet hans. Du tror aldri noe slikt vil skje med deg. Du tror aldri det blir din baby.»

DeRosier avslutter sitt budskap ved å oppfordre foreldrene til å lære av hennes fatale feil.

«Vær så snill, ikke legg babyene dine i sengen med et teppe. Vær så snill. Han var 7 måneder gammel, jeg trodde at siden han kunne krype, stå alene og klatre, ville være sterkt nok til å fjerne et teppe som havnet i ansiktet. Sorgen er enorm og ufattelig. Lengselen og hjertesorgen. Jeg vil aldri slutte å føle meg ansvarlig. Jeg vil gjenoppleve dette for resten av livet mitt, og vet nøyaktig hva jeg kunne ha gjort annerledes.»

I en uttalelse til GoodHousekeeping forteller DeRosier at hun håper Sloans historie utdanner andre om barnesikkerhet.

«Sloan var et lys i livet til alle som kjente ham, han var et absolutt drømmebarn. Det hjelper oss å vite at han lever videre i hjertene til mennesker over hele verden. Vi har mottatt tusenvis av kommentarer og meldinger. Vi håper hans historie kan redde liv for andre babyer. Hans liv var altfor kort, men hans hensikt er nå så klar.»

Ikke bruk tepper eller løse gjenstander i barnesengen

Rådet til DeRosier gjenspeiler også rådene til norsk helseinformatikk. De har listet opp de viktigste punktene man må forholde seg til som forelder for å forhindre plutselig spedbarnsdød og kvelning:

  • Plasser alltid barnet på ryggen i en hel og trygg barneseng når det skal sove.
  • Bruk aldri pute i sengen til spedbarnet. Verken som madrass, eller under hodet til babyen. Bruk heller ikke myke bamser, ekstra pyntetepper eller myke/putelignende sengekanter i barnesengen.
  • Ikke bruk gamle, ødelagte barnesenger, eller senger som har blitt endret.
  • Stram skruer jevnlig for å holde sidene faste.
  • Nyfødte kan kveles mellom siden på sengen og en dårlig tilpasset madrass. Tillat aldri større gap mellom sengen og madrassen enn at du får plass til to fingre.
  • Plasser aldri sengen nært et vindu med rullegardin eller annen gardin med snorer.
  • Ikke bruk ekstra madrasser og puter i lekegrinden.

Historien til denne mammaen er hjerteskjærende. Men kanskje kan den redde livet til andre barn – Del denne saken videre på sosiale medier! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com