Safyre Terry er en jente på 8 år fra USA. Når man ser på jenten er det lett å se at hun skjuler en grusom historie.

I mai 2013 ble Safyres liv brutalt forandret. Noen personer hadde satt fyr på oppgangen som førte til familiens leilighet. Safyres pappa, David Terry, og hennes søsken Layah 3 år, Michael 2 år, og Donovan 11 måneder ble alle drept i brannen. David hadde skjermet Safyre med kroppen sin, noe som reddet livet hennes.

Safyre ble stygt forbrent på 75 % av kroppen, noe som gjorde at hun mistet sin venstre fot og høyre hånd. Hun måtte ligge 9 måneder på sykehus hvor hun gjennomgikk over 50 operasjoner. Av ukjent grunn ville ikke moren til Safyre ha omsorgen for henne, noe som førte til at tanten, Dolder, tok seg av jenten. Til Today parents sier tanten:

«Safyre mistet alt. Faren, moren, søsteren, brødrene, hjemmet sitt, favoritt leken, favoritt klærne – alt som betydde noe for henne. Hun mistet til og med den ene tingen vi alle tar for gitt – hennes speilbilde. Men hun våkner opp hver eneste morgen med et smil rundt munnen. Hun er den virkelige definisjonen på håp, tro og kjærlighet.»

Dolder bor i New York sammen med sin mann, sine fem barn og niesen. Hun forteller at Safyre er en inspirasjon for andre mennesker som har det vanskelig. Tanten oppdaterer jevnlig Facebook hvor hun blant annet skriver om hvordan det går med helsen til niesen, først og fremst for at venner og familie skal kunne følge med på utviklingen hennes.

terry
Safyre har en drøm om å fylle dette treet med julekort.

En dag i forrige uke hadde Dolder kjøpt inn et juletre som er laget for at man skal henge julekort på det. Safyre elsket dette treet. Hun ønsker at hele treet skulle bli fylt opp med julekort i løpet av førjulstiden. Dolder delte et bilde av Safyre og treet på Facebook, da fikk en venn av familien en god idé. Han spurte om tillatelse til å dele bildet videre, sammen med familiens adresse. På den måten kunne de be folk om å sende julehilsener – og oppfylle Safyres drøm om å fylle treet med julekort.

Og responsen har ikke latt vente på seg. Oppfordringen om å sende julekort er blitt delt tusenvis av ganger, og kortene har begynt å strømme inn.

«Hun har faktisk fått julekort fra Italia, Sverige, Russland og England», sier Dodler. «Når hun åpner disse kortene så gløder det i øynene hennes, og smilet er helt fantastisk å se på.»

Safyre håper at enda flere kort skal finne veien til postkassen hennes. Om noen ønsker å sende en julehilsen til denne jenten så kan man sende den til:

Safyre Terry, P.O. Box 6126, Schenectady, New York, 12306. NY 12306 USA.

«Safyre er en typisk 8 år gammel jente – hun er bare pakket inn i en litt annerledes pakke», sier Dodler.

«Hun er den modigste, mest nydelige jenten jeg noen gang har møtt. Hun er morsom, søt, omsorgsfull og supersterk. Hun er virkelig enestående. Når du først har møtt henne, er hun umulig å glemme.

terry
Safyre viser stolt frem noen av brevene hun har fått.

Del gjerne videre!