Hjem Historier fra livet Mistet gifteringen i potetåkeren. 50 år senere skjer det utrolige: – Sjansen var en til 100.000

Mistet gifteringen i potetåkeren. 50 år senere skjer det utrolige: – Sjansen var en til 100.000

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Peggy MacSween (86) trodde gifteringen hun hadde mistet i potetåkeren for 50 år siden var tapt for alltid, men naboen visste råd.

Peggys nabo, Donald MacPhee, har søk med metalldetektor som hobby. Da han hørte at naboen hadde mistet ringen sin i en potetåker 50 år tidligere gjorde han det til sitt lille spesialoppdrag å prøve å finne den igjen for den eldre kvinnen.

Han brukte tre dager på å lete på enga ved sandstranden der potetåkeren en gang hadde vært. I etterkant har området blitt et populært møtested der ungdommen har samlet seg for å drikke øl, så i starten fant Donald MacPhee først og fremst et betydelig antall begravde boksringtrekk der han gikk rundt med metalldetektoren.

– I tre dager søkte og gravde jeg 90 hull. Problemet er at gullringer lager den samme lyden på detektoren som ringtrekk, og jeg fikk mange av dem – i tillegg til mange andre ting som hestesko og bokser, sier MacPhee til The Guardian.

Naboen gravde 90 hull på 3 dager. Foto: privat

Men den tredje dagen fant han ringen.

– Jeg ble helt overveldet. Jeg hadde søkt i et område på 5000 kvadratmeter. Sjansen for å finne den var en til 100.000. Det var et lykketreff. Det var teknikk involvert, men først og fremst var jeg heldig, sier han.

Og endelig fant han ringen! Foto: privat

Etter å ha gravet opp ringen sørget MacPhee for å levere den til den rettmessige eieren. Ringen var i fin stand og da Peggy MacSween satte den på fingeren passet ringen fortsatt perfekt.

– Han kom til døren min og sa ‘Jeg har noe å vise deg.’ Det var ringen. Jeg kunne ikke tro det, men der var det. Jeg trodde jeg aldri ville se den igjen, sier Peggy MacSween.

Hun forteller at hun hadde ristet sanden ut av hanskene sine den dagen ringen forsvant. At den var borte oppdaget hun ikke før hun kom hjem.

– Jeg gikk for å lete etter den, men det var ikke mulig å finne den, forteller hun.

Mannen hennes, John, som hun giftet seg med i 1958 døde for noen år siden. Han kjøpte en erstatning til henne mens de var på ferie.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com