Forsiden Historier fra livet Mobberen spyttet på gutten som forsvarte sin venn. Da fikk han en...

Mobberen spyttet på gutten som forsvarte sin venn. Da fikk han en idé!

At mennesker kan være stygg med hverandre er ikke noe nytt. Mobbing er et eksempel på det.

NRK har tidligere skrevet at tall fra Medietilsynet, som en del av Barn og medier-rapporten for 2016, viser at 15 prosent av unge i alderen 9–16 år har opplevd at noen har vært slemme mot dem eller blitt mobbet via internett, spill eller mobil.

Digital mobbing er det «nye» fenomenet men også klassisk fysisk mobbing lever i beste velgående. Det er heldigvis personer, også barn, som angriper tyren ved hornene. Som historien vi nå skal formidle.

Reklame

8-år gamle Nicolas Neesley lekte i en park sammen med kameraten sin. En eldre gutt kom bort til dem og begynte å plage vennen til Nicolas.

Nicolas spurte den eldre gutten om «dette virkelig var nødvendig?». Svaret han fikk var stygge kallenavn og en spyttklyse i ansiktet.

mobbing
Foto og kilde: AbcNews

Da 8-år gamle Nicolas kom hjem denne ettermiddagen kunne mamma Shamayne Neesley se at det var noe som plaget gutten hennes. «Han kom hjem og fortalte hva som hadde hendt, og spurte om han burde bli venn med barnet som mobbet», forteller Shamayne til ABC News. «Nic var ute av seg fordi denne gutten ikke ville være vennen hans.»

Moren til Nicolas rådet han til å gi det tid. Men gutten klarte ikke å slappe av. Han funderte hele helgen på hvordan han kunne bli venn med mobberen, og hvordan han kunne hjelpe andre elever som blir utsatt for mobbing på skolen. Han kom da på en idé om hvordan han kunne nå ut til alle sammen på en gang.

LES OGSÅ
Les historien om Maru - hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Foto og kilde: AbcNews
Foto og kilde: AbcNews

Skrev brev

Nicolas skrev et brev som han tok med seg til skolen. Han ga brevet til rektor Ron Olmsted.

«Kjære skole, 

Dere trenger ikke mobbe. Om du ikke har noen venner, skaff venner, det er veldig enkelt. Men du har allerede en venn: Oss. Vi kommer til å hjelpe deg. Vi kommer til å være 1.respektfull 2. ansvarlig 3. omtenksomme. 

Vennlig hilsen, Nicolas Neesley. 

P.S. Det er nok nå – stopp mobbingen.»

Nicolas er uten tvil en modig liten gutt. Han berørte alle på skolen med brevet sitt og får nå oppmerksomhet fra hele verden. Men Nicolas tar det helt med ro. «Jeg ville bare berøre mobberen og lære han en lekse, slik at han ikke skulle gjøre det samme mot andre», sier han til Today.

Vi har alle noe å lære av denne gutten. Han møtte hat med kjærlighet. En uvanlig instilling, spesielt for en 8-år gammel gutt. Synes du måten til Nicolas var treffende? Del innlegget med vennene dine!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT

Sorgen det ikke snakkes om