in

Mobberen spyttet på gutten som forsvarte sin venn. Da fikk han en idé!

mobbing
Foto og kilde: AbcNews

At mennesker kan være stygg med hverandre er ikke noe nytt. Mobbing er et eksempel på det.

NRK har tidligere skrevet at tall fra Medietilsynet, som en del av Barn og medier-rapporten for 2016, viser at 15 prosent av unge i alderen 9–16 år har opplevd at noen har vært slemme mot dem eller blitt mobbet via internett, spill eller mobil.

Digital mobbing er det «nye» fenomenet men også klassisk fysisk mobbing lever i beste velgående. Det er heldigvis personer, også barn, som angriper tyren ved hornene. Som historien vi nå skal formidle.


8-år gamle Nicolas Neesley lekte i en park sammen med kameraten sin. En eldre gutt kom bort til dem og begynte å plage vennen til Nicolas.

Nicolas spurte den eldre gutten om «dette virkelig var nødvendig?». Svaret han fikk var stygge kallenavn og en spyttklyse i ansiktet.

mobbing
Foto og kilde: AbcNews

Da 8-år gamle Nicolas kom hjem denne ettermiddagen kunne mamma Shamayne Neesley se at det var noe som plaget gutten hennes. «Han kom hjem og fortalte hva som hadde hendt, og spurte om han burde bli venn med barnet som mobbet», forteller Shamayne til ABC News. «Nic var ute av seg fordi denne gutten ikke ville være vennen hans.»

Moren til Nicolas rådet han til å gi det tid. Men gutten klarte ikke å slappe av. Han funderte hele helgen på hvordan han kunne bli venn med mobberen, og hvordan han kunne hjelpe andre elever som blir utsatt for mobbing på skolen. Han kom da på en idé om hvordan han kunne nå ut til alle sammen på en gang.

Foto og kilde: AbcNews
Foto og kilde: AbcNews

Skrev brev

Nicolas skrev et brev som han tok med seg til skolen. Han ga brevet til rektor Ron Olmsted.

«Kjære skole, 

Dere trenger ikke mobbe. Om du ikke har noen venner, skaff venner, det er veldig enkelt. Men du har allerede en venn: Oss. Vi kommer til å hjelpe deg. Vi kommer til å være 1.respektfull 2. ansvarlig 3. omtenksomme. 

Vennlig hilsen, Nicolas Neesley. 

P.S. Det er nok nå – stopp mobbingen.»

Nicolas er uten tvil en modig liten gutt. Han berørte alle på skolen med brevet sitt og får nå oppmerksomhet fra hele verden. Men Nicolas tar det helt med ro. «Jeg ville bare berøre mobberen og lære han en lekse, slik at han ikke skulle gjøre det samme mot andre», sier han til Today.

Vi har alle noe å lære av denne gutten. Han møtte hat med kjærlighet. En uvanlig innstilling, spesielt for en 8-år gammel gutt. Synes du måten til Nicolas var treffende? Del innlegget med vennene dine!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Det var helt stille på fødestua da lille Emmy ble født, selv ikke jordmødrene fikk frem et ord

Nabostrid tatt til nye høyder: Nabo kuttet tre i to – så blader og greiner ikke henger over innkjørselen deres