in

Mobiltelefonlader sannsynligvis skylden i at hjemmet til Elinor brant ned

En eiendel vi er ganske sikker på de aller fleste nordmenn har i husene sine er mobiltelefonlader. Elinor fra Sverige er et eksempel på hvor lett den kan være en fare for hjemmet ditt.

Nylig mistet hun og familien hjemmet sitt da en voldsom brann oppsto i huset. Expressen skriver om familien som sannsynligvis kan skylde på en lader til mobiltelefonen etter at huset gikk tapt.

Elinor jobber i hjemmetjenesten og var på jobb bare noen minutter unna hjemmet sitt da hun ble oppringt av vaktselskapet som fortalte at brannvarslerne hadde gått.


Hun har selv tatt bilder av det grufulle synet som møtte henne og hennes 17 år gamle sønn da de ankom huset.

Foto: privat

– Det var et grusomt syn. Men vi trøster oss med at ingen kom til skade, det er tross alt det viktigste, sier hun til svenske Expressen.

Sannsynligvis mobiltelefonlader 

Expressen skriver at opphavet til brannen fremdeles er uklart, men at mye tyder på at en lader til mobiltelefon var det som startet brannen.

De skriver at det er et kjent faktum at ladere er grunnen til mange husbranner og at flere modeller blir tatt av markedet hvert eneste år på grunn av brannfare. I dette tilfellet lå det en mobil på lading under en seng, hvor det også lå TV-kabler og en spillkonsoll.

Mistet alt 

Selv om denne familien var forsikret, og vil få dekket det økonomiske tapet vil man allikevel gjennomgå en stor påkjenning ved en slik opplevelse samtidig som man vil miste uerstattelige gjenstander som bilder, kunst og gjenstander som har en spesiell betydning.

Familien har delt bildene sine for å vise hvor katastrofalt det kan gå. Foto: privat

– Nå har vi ingenting igjen. Alt ble tatt av flammene. Til og med gifteringene våre er borte, forteller Elinor. Hun deler også sin bekymring for familiens katt som ikke har blitt sett etter brannen som oppsto for en uke siden.

Hva bør du tenke på? 

Siste.no skriver at ladere har vært årsak til et trettitalls boligbranner i Norge det siste året. De intervjuet Øystein Øren som er senior storskadekonsulent i Frende Forsikring. Han forteller at de viktigste tingene man bør tenke på i forhold til ladere er:

  • Sørg for at du lader på et ikke-brennbart underlag, og hold brennbart materiale unna.
  • Sjekk ledninger og ladere med jevne mellomrom.
  • Kjenn etter om det er uvanlig varmt, og bytt ut slitne ladere. Elektrisk utstyr som er defekt eller ødelagt, må repareres eller kastes.
  • Det beste rådet er å la laderen være i fred om natten.

Oslo brann- og redningsetat er tydelig på hva som er din beste forsikring:

– Vær våken og til stede når du lader din mobil eller nettbrett.

Trykk på deleknappen for å opplyse venner og familie om hva de bør være obs på når det gjelder mobilladere! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Er denne femåringen verdens peneste jente?

Mannen skrev en rørende tekst etter å ha mistet vennen sin – «Hunder dør aldri. De sover i hjertet ditt»