in ,

Modum Skisenter slår ned på ufin oppførsel: Truer mobbere med utestenging

Foto: Modum Skisenter/Facebook

I et Facebook-innlegg fra Modum Skisenter opplyses det at mobbere risikerer 1-2 ukers utestenging. Og de peker fingeren mot foreldrene, som de åpenbart mener har ansvar for ungenes oppførsel.

Modum skisenter i Vikersund er et vinterparadis for mange barn og unge i nærområdet. Men om man ikke tar aktivt tak i det forekommer dessverre også mobbing, rasisme og diverse annen ugrei og frekk oppførsel de aller fleste steder der mennesker samles.

Ledelsen ved skisenteret oppdaget tilløp til denne type uønsket oppførsel, og har gått kontant ut og slått et slag for at skibakken skal være et fint sted å være for alle:


– Viktig beskjed til foreldre: Vi har nulltoleranse for mobbing, rasistiske kommentarer og ugrei oppførsel hos oss. Vi opplever desverre dette blant noen av barna/ungdommene hos oss, samt frekke kommentarer mot betjening, skriver skisenteret på Facebook-sidene sine.

Men skisenteret i Vikersund lar det ikke bli med at de erkjenner at det er et problem. De gjør noe med det:

– Dette kan medføre 1-2 uker utestengelse fra bakken. Vi oppfordrer derfor foreldrene å prate med sine barn/ ungdommer om dette og konsekvensen av slik oppførsel, fortsetter skisenterets ledelse innlegget med.

Viktig beskjed til foreldre❄Vi har nulltoleranse for mobbing, rasistiske kommentarer og ugrei oppførsel hos oss.Vi…

Posted by Modum Skisenter on Sunday, January 2, 2022

De understreker at alpinbakken er åpen for alle og at dette skal være et fint og trygt sted å være!

LES OGSÅ: Han ble mobbet under hele oppveksten – Nå reiser han verden rundt for å stoppe mobbing

– Vi ønsker at barnet gir beskjed til heisvakt om det oppstår noe, så vårt team kan ta tak i dette, avsluttes innlegget med.

Drammens Tidende som er lokalavisa også for Modum var de første som bet seg merke i av Modum Skisenter sto opp mot mobbing:

– Vi har hatt dialog med de det gjelder og føler at vi har fått til gode løsninger, sier driftsleder ved skisenteret, Thomas Kråkemo, til Drammens Tidende.

Skisenteret har tatt affære etter tilløp til rasistiske utsagn og mobbing blant barn og unge i skisenteret, og også noen frekke kommentarer mot betjeningen i senteret.

– Vi ønsker ikke at dårlig oppførsel skal bli et problem i skisenteret. Her skal det være åpent for alle og det skal være et fint og trygt sted å være. Vi trenger alle uansett om du er nybegynner eller flink, barn eller ungdom, understreker Mia Maria Gundersen som er leder i Vikersund Alpin- og Snowboardklubb.

LES OGSÅ: Forskning: Mobbing gir like store senskader som vold

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Flere direkte trusler om vold og drap mot FHI-topper – flere er anmeldt

1.284.000 så «Mesternes mester» i nyttårshelga – NRK fortsetter med Aksel Lund Svindal