Den tragiske skjebnen til 14-år gamle Molly Gnospelius gir en sterk advarsel til ungdommer om farerne ved narkotikabruk.
På en tilsynelatende vanlig fredagskveld før vinterferien, gikk Molly ut for å møte venner, etter å ha takket nei til middagen hjemme. Hun forlot huset med et smil, uvitende om at dette var siste gang foreldrene Malin og Johan skulle se henne i live.
Kun seks måneder etter tragedien, deler det sørgende ekteparet fra Falun, Sverige, sin historie. De ønsker å spre bevissthet om de livsfarlige stoffene som finnes i ungdomsmiljøer.
Molly blir ovenfor Expressen beskrevet av sin far, Johan, som en moden og intelligent jente med et bredt sosialt nettverk. Hun hadde aldri gitt foreldrene grunn til bekymring. Mamma, Malin, forteller at selv om hun kjente til alkohol og cannabis i Mollys sosiale krets, hadde hun tillit til datterens dømmekraft. De hadde diskutert farene ved narkotika, og Molly hadde forsikret at hun ikke ville prøve piller.

– Jeg har aldri følt meg spesielt bekymret på hennes vegne. Hun ga oss alltid beskjed og svarte på tekstmeldinger. Jeg visste at det var alkohol og cannabis i kretsene hun var i, men jeg stolte på hennes dømmekraft. Vi hadde snakket om narkotika, at hun ikke skulle ta piller hvis noen tilbød dem. Da svarte hun: «Ro deg ned, mor, selvfølgelig skal jeg ikke det». Jeg vil ikke bli rusmisbruker!», sier Malin til Ude og Hjemme.
På festkvelden kjøpte Molly stoffet Tramadol, et smertestillende legemiddel, fra en person ved busstasjonen. Hun og en venn tok pillene, skylt ned med alkohol. Selv etter å ha følt lite effekt og tatt en ekstra pille, virket hun ikke spesielt påvirket da hun møtte sin søster senere på kvelden. Hun drakk vann og la seg, tilsynelatende uten problemer.
LES OGSÅ: Maria Mena feirer ett år uten alkohol: Aldri igjen
Neste dag, da Molly ikke hadde stått opp til lunsj, gikk søsteren inn på rommet hennes for å vekke henne, noe som førte til en grusom oppdagelse. Hun kunne ikke vekkes. Hun ringte umiddelbart foreldrene og ambulansen. Og mens Mollys søster forsøkte gjenopplivning til ambulansen kom, hastet foreldrene til sykehuset, vekslende mellom håp og fortvilelse.
På sykehuset fikk de den knusende beskjeden om at ingenting mer kunne gjøres. Johan, overveldet av sorg, husker øyeblikket som uvirkelig. Malin finner en slags trøst i tanken på at Molly sannsynligvis ikke led, sovende i sin egen seng.
Etter Mollys død ble det tent lys utenfor skolen hennes, og venner sendte blomster til den sørgende familien. Foreldrene åpnet opp om tragedien, spesielt for å advare unge mot farene ved Tramadol. De understreker viktigheten av å informere unge om de øyeblikkelige farer ved visse stoffer, selv i små doser.
LES OGSÅ: Denne faktoren gjør ungdom utsatt for høyt alkoholkonsum
Familien har også startet en innsamlingsaksjon på Facebook, «Glöm aldrig Molly» (Glem aldri Molly), for å støtte prosjekter mot narkotikamisbruk. De håper på å forvandle Mollys meningsløse død til noe meningsfullt.
Politiet har startet en etterforskning mot den 17-år gamle gutten som solgte pillene til Molly. Foreldrene bærer ikke hat mot ham, men ønsker at han får sin straff.
Mollys foreldre og søstre, nå 16 og 18 år gamle, prøver å takle hver dag så godt de kan. De besøker graven daglig og minnes Molly som den livsglade og modige jenta hun var.
Johan uttrykker det hjerteskjærende savnet: «Hun er savnet hver eneste dag.»