fredag, februar 28, 2020
Kjendisnytt Monty Python-skuespiller Terry Jones er død

Monty Python-skuespiller Terry Jones er død

-

Terry Jones døde 77 år gammel, etter å ha levd i mange år med demens. Han er mest kjent som skuespiller og regissør i den banebrytende komikergruppen Monty Python.

Den britiske humorgruppen Monty Python slo først gjennom med TV-serien «Monty Pythons Flying Circus» i 1969. Da serien gikk på TV, var det helt ulikt noe noen hadde sett tidligere. Humoren ble både elsket og hatet.

Med i Monty Python var også John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Terry Gilliam og Graham Chapman. Sistnevnte døde i 1989.

Ble forbudt i Norge

TV-serien gikk på skjermen i fem år, før den ble lagt ned. Men Monty Python ble på ingen måte oppløst for det. De fortsatte å dele av den absurde humoren sin. Denne gangen gjennom film. I 1975 kom filmen «Monty Python and the Holy Grail». Fire år senere lagde de suksessen «Life of Brian». Og i 1983 kom «Meningen med livet».

Filmen «Life of Brian» ble først forbudt i Norge på grunn av påstått blasfemi. Filmen handler om Brian Cohen som levde på Jesu tid og vokste opp i en stall. Filmen ble godkjent i Storbritannia med en forplakat der det stod at filmen ikke hadde noe å med den andre Jesus å gjøre. Filmene ble senere godkjent også i Norge, men da fikk den 18-års grense.

Skrev flere bøker

Terry Jones spilte ofte kvinne i sketsjene og filmene han var med i. Mange husker kanskje hans fantastiske tolkning av Brians mor Mandy i filmen «Life of Brian».

Selv om Monty Python ble oppløst for mange år siden, gjorde de et etterlengtet comeback i 2014. Showet de skulle ha i O2 Arena i London ble utsolgt på 43 sekunder. Det flrte til at de satte opp ytterligere 8 forestillinger.

I tillegg til å være komiker, har Terry Jones også skrevet flere bøker om middelalderen. Han var universitetsutdannet, og lidenskapelig opptatt av historie.

LESDerek Fowlds fra Med hjartet på rette staden er død

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...